Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjerljiva pobjeda

Božidar Petrač novi predsjednik Društva hrvatskih književnika

božidar petrač
Marko Lukunić/PIXSELL
11.06.2011.
u 15:35

Inzistirat ću da što prije zaživi naknada autorima za posudbine u javnim knjižnicama, poručio je Petrač.

Pjesnik, književni urednik i antologičar Božidar Petrač uvjerljivo je pobjedio pjesnika Milu Pešordu na izborima za predsjednika 111 godina starog Društva hrvatskih književnika. Dosadašnji potpredsjednik Društva Petrač dobio je 112, a Pešorda 19 glasova. Na skupštinu je došlo čak 148 članova, što je najviše u posljednjih dvadeset godina.

Novi potpredsjednici Društva su Domagoj Boris Biletić i Stanislav Marijanović. Na skupštinu nije došao dosadašnji predsjednik Borben Vladović, a članovi Društva nisu mogli diskutirati o financijskom i drugim izvješćima zbog "tako izglasanog dnevnog reda". I dok je Pešorda u predizbornom govoru kritizirao dosadašnju Upravu jer je tek nakon dvanaest mjeseci reagirala na uvrštavanje hrvatskih pisaca u ediciju Deset vekova srpske književnisti, Petrač je najavio pomlađivanje članstva. Tako će predložiti da članovi DHK mogu postati i punoljetni građani do 35 godina starosti koji imaju samo jednu, ali vrijednu knjigu. Do sada su morali imati objavljene čak tri i to zapažene knjige.

"Inzistirat ću da što prije zaživi naknada autorima za posudbine u javnim knjižnicama, poručio je Petrač, rekavši i da se DHK mladosti ne može niti smije bojati.

Komentara 1

DE
detour
18:28 11.06.2011.

jadno je drustvo koje za clana ima pesordu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije