Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lado i Božić

Božićni koncert ansambla Lado u crkvi sv. Antuna Padovanskog

ansambl lado u zagrebu
petar glebov/pixsell
22.12.2011.
u 14:14

Tradicionalni predbožićni koncert i ove je godine ansambl Lado izveo u zagrebačkoj crkvi sv. Antuna Padovanskog. Na programu su bile božićne pjesme iz Hrvatske i inozemstva.

Impozantna crkva sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Sv. Duhu već je godinama sigurno i akustično utočište državnog ansambla Lado i njegova tradicionalnog božićnog koncerta. Nakon što su istjerani iz katedrale, ostali su i bez televizijskog termina, ali koncerti su im sve bolji i bolji. Naravno, od ansambla koji ima profesionalni status ne očekujemo monotono ponavljanje najpoznatijih božićnih hitova, nego istraživački pristup hrvatskoj baštini koja jest velika, ali nije neizmjerna.

No još uvijek nije istražena dokraja pa je strastveni dirigent i terenski istraživač Joško Ćaleta za ovu priliku premijerno obradio opore i zahtjevne kolende i božićne pjesme Vinodolske doline koje su u najboljem svjetlu predstavile opojni ženski dio ansambla. A da strasti ima i u kontinentalnom dijelu ansambla, pokazao je dirigirajući raskošnim spletom kajkavskih božićnih napjeva Dražen Kurilovčan. U tom su dijelu koncerta posebno lijepo zazvučale “Vedro je nebo” iz Hrvatskog zagorja, ali i dvije predivne gradišćanske božićne jačke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije