Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zalaganje za građane

Bosansko-norveška nagrada Matvejeviću za građansku hrabrost

Predrag Matvejević
Grgur Žučko/pixsell
21.02.2014.
u 11:44

Književnik i polemičar u kinu Grič primio nagradu iz ruku norveškog ambasadora Ofstada i bivšeg predsjednika RH Mesića

U srijedu navečer u kinu Grič hrvatskom je piscu i polemičaru Predragu Matvejeviću uručena nagrada Duško Kondor za građansku hrabrost, koju pod pokroviteljstvom norveške vlade dodjeljuje sarajevska nevladina udruga GARIWO.

Nagradu su mu uručili ambasador Kraljevine Norveške u RH Henrik Ofstad i bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, koji se Matvejeviću ispričao za sve nepravde koje mu je zbog njegova pisanja i zalaganja za prava svih građana nanio hrvatski narod.

>>Ako izbije treći svjetski rat, neću biti na istoj strani s Aralicom

>>P. Matvejević: Stidim se i muka mi je kad vidim kako se tretira ćirilica
 

Komentara 10

Avatar sposaric
sposaric
08:17 22.02.2014.

Ma može Matvejević dobiti gomilu ovakvih nagrada, ali nikada, nikada ne će postati častan Hrvat! Kakva je to građanska hrabrost; otići u Italiju, proglasiti se disidentom i pljuvati po Državi?

MI
mike67
11:18 22.02.2014.

Usred Hrvatske jugoslavenske ništarije dobivaju nagrade. Dovoljno je vidjeti tko mu ju je uručio! Pametnom dosta.

Avatar sposaric
sposaric
21:38 23.02.2014.

@ stari mačak: Kudikamo sam više knjiga pročitao nego ti i svakog mjeseca počastim se barem jednom knjigom. Uostalom, to mi je posao i zadovoljstvo. No, malo pristojnosti s tvoje strane ipak ne bi škodilo, jer uvrjeda kadikad više govori o onome koji je upućuje nego o onome koji je prima. Ako nemaš što za reći, onda se drži svoga jugoslovenskog brloga i ne izruguj se mom časnom hrvatskom prezimenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije