Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SERIJA Znaju se glumci Vrdoljakova projekta

Boris Svrtan glumi Tita!

07.11.2008.
u 18:26

Obavijena velom tajne i dvogodišnjim šuškanjima, dokumentarna serija o Josipu Brozu Titu redatelja Antuna Vrdoljaka konačno se počela snimati. Tita će, glavom i bradom, utjeloviti Boris Svrtan. Goran Grgić glumi kardinala Alojzija Stepinca, Ivo Gregurević je drug Staljin, Zvonimir Zoričić je sudac u procesu, a Davor Svedružic glumi inspektora koji je uhitio kardinala Stepinca.

Pogledajte u fotogaleriji tko je tko u seriji o Titu

– U igranim dijelovima koji ne postoje u arhivi glumim Tita u razdoblju od 1928. do 1946. godine i uživam u tome jer je u pitanju utjelovljenje povijesne ličnosti. S Titom to nije nimalo lako jer je bio jako i jasno određen, a moramo postići isključivo objektivan pogled na njega – otkrio je Boris Svrtan, kojem ovo nije prvi susret s ulogom Tita. Glumio ga je, naime, u kazališnoj predstavi “Spikom na spiku”. No, iako je riječ o istoj ličnosti razlika među ulogama je velika.

– U predstavi je Tito bio satirično prikazan, a u Vrdoljakovoj seriji mora biti autentičan i blizak stvarnosti. Radi se po transkriptima koji trebaju biti oživljeni do posljednjeg zareza – kaže Svrtan.

U tijeku je snimanje moskovskih dana i insceniranje dijaloga sa Staljinom, a u iščekivanju da zaživi serija od koje će vrlo vjerojatno nastati i igrani film, svi njeni protagonisti su suglasni u onome što je rekao Goran Grgić.

– Treba se istinito govoriti o svemu pa tako i o ovoj temi jer moramo spoznati istinu o vlastitoj povijesti pa mislim da serija neće izazvati kontroverze u javnosti – kaže Grgić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije