Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove "Tri sestre"

Bobo Jelčić pozvat će publiku na probe u HNK

Bobo Jelčić
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
27.03.2019.
u 14:06

– Takav pristup može potpuno promijeniti iduću, kao i niz kazališnih sezona – rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

U Hrvatskom narodnom kazalištu u utorak je predstavljen novi dugoročni autorski projekt redatelja Bobe Jelčića. Riječ je o obradi drame Antona Pavloviča Čehova “Tri sestre”. Ovim projektom nastojat će ući u dijalog s publikom i približiti im kazalište organizirajući probe otvorene za javnost.

– Takav pristup može potpuno promijeniti iduću, kao i niz kazališnih sezona – rekla je intendantica Dubravka Vrgoč. Cilj im je stvoriti prostor za istraživanje, eksperiment i promjenu te tako pomicati granice kazališne umjetnosti i istraživati je pomoću komunikacije između pisca, redatelja, glumaca i gledatelja.

– To mora ostati Čehov. Bit će tu i improvizacije, propitkivanja što s “Tri sestre” danas, a proces će zasigurno donijeti nešto novo – ustvrdio je Jelčić. 

Bobo Jelčić
1/5

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije