Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sučeljavanje

Bobo Jelčić i dalje tvrdi da je žrtva političke cenzure

PXL_120822_666
PIXSELL
24.08.2012.
u 16:22

Prlender i ja nismo se sukobili osobno i nismo vrijeđali jedan drugog, ali smo profesionalno nepomirljivi, kaže redatelj

Nakon javnog sučeljavanja redatelja Bobe Jelčića i intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera, Jelčić nam se javio sa željom da dodatno objasni svoje stavove, a osobito o neuvrštavanju predstave “Ustajte, djeco!” u program.

– Prlender i ja nismo nakon sučeljavanja idilično odšetali Stradunom, nego smo samo zajedno otišli do najbližeg hlada i tamo nastavili polemiku. Naš sukob nije osoban i mislim da nijedan od nas nije rekao ništa da onog drugog uvrijedi kao čovjeka, ali je na profesionalnoj razini žestok i nepomirljiv – kaže Jelčić.

– Usto želim ponoviti: ja sam apsolutno siguran da je neuvrštavanje mog projekta čin politički motivirane cenzure, ali ja to ne mogu dokazati, kao što ni u mnogo ozbiljnijim stvarima za ovu zemlju često nije moguće doći do dokaza za nešto što nam je svima očito – rekao je Jelčić, upozoravajući i na činjenicu da se o slučaju nije oglasila nijedna kulturna institucija.

A što se tiče “dozrijevanja projekta”, Jelčić tvrdi da već postojeći koncept predstave “Ustajte, djeco” više neće ni pipnuti, a ako Igre dogodine požele postaviti predstavu, netko će ga najprije morati zamoliti, a on će onda razmisliti hoće li nastaviti suradnju.

Komentara 1

MA
mandarinka
08:30 26.08.2012.

Bravo Bobo, imaš pravo, 100 % sam na tvojoj strani!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije