Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opera u 3-D

Bizetova Carmen iz privilegirane pozicije samih izvođača

Carmen
06.03.2011.
u 10:37

Izvedbom "Carmen" u 3D tehnologiji u Cinestarovim udobnim kinima dobili smo još jedno novo mjesto za uživanje u operi iz privilegiranih vizura koje su nam do sada bile nedostupne.

Bila je to "Carmen" kakvu doista nikada niste imali priliku vidjeti ni čuti. U pet Cinestarovih kina u Hrvatskoj u subotu je prikazana Bizetova najpopularnija opera u izvedbi uglednog londonskog Covent Gardena. Sveprisutna 3D tehnologija omogućila je uvid na opernu pozornicu kakav je do sada bio omogućen samo izvođačima što ima puno dobrih, ali i poneke loše strane. Tehnički sve je bilo savršeno, a glazbena izvedba bila je tipična londonska, perfektna, ali bez one prave divljine i senzualnosti, što je nedostajalo i inače vrlo preciznoj Christine Rice u naslovnoj ulozi fatalne zavodnice. Režija Francesce Zambello bila je odveć klasična, dok je mladi dirigent Constantinos Carydis neke dijelove opere ipak previše glazbeno rascjepkao. Odličan je bio Bryan Hymel kao Don Jose, te Maija Kovalevska kao Micaela, a valja pohvaliti i zbor. Izvedbom "Carmen" u 3D tehnologiji u Cinestarovim udobnim kinima dobili smo još jedno novo mjesto za uživanje u operi iz privilegiranih vizura koje su nam do sada bile nedostupne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije