Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatno za djecu

Besplatne Pčelica matineje za najmlađe u kinu Europa

Pčelica matineje
arhiva VL
13.04.2011.
u 11:14

Roditelji čija djeca mogu i žele sama biti u kinodvorani za projekcije moći će razmijeniti brojeve mobitela s dežurnim osobljem, apsolventima Pedagoške akademije, s kojima će u slučaju potrebe moći stupiti u kontakt

Kino Europa i Zagrebačka banka velikim i malim Zagrepčanima pripremili su zabavna vikend jutra: od 16. travnja pa sve do kraja godine, subotom ili nedjeljom u jutarnjim terminima u kinu Europa održavat će se besplatne Pčelica matineje. Klinci i roditelji moći će uživati u besplatnim projekcijama dječjih filmova, a na repertoaru će se naći program recentnih svjetskih filmova za djecu kao i izbor najboljih crtića legendarne Zagrebačke škole crtanog filma.

Svečano otvorenje Pčelica matineja bit će u subotu, 16. travnja u 11 sati, kada će s velikog filmskog platna kina Europa prisutne goste pozdraviti Inspektor Maska, Nestašni robot, Lažni kanarinac i drugi likovi iz serijala animiranih filmova Zagrebačke škole crtanog filma.

Filmski program Pčelica matineja prilagođen je djeci različita uzrasta – klinci od 4 godine moći će uživati u filmovima sinkroniziranim na hrvatski, kao što su Mali leteći medvjedići i Profesor Baltazar, a najmlađe ljubitelje intergalaktičkih pustolovina oduševit će i šareni i veseli Planet 5’ koji otkriva kako je to kad se jedan pripadnik ljudskog roda, koji je po zanimanju astronaut, nađe u dotad nezamislivoj ulozi izvanzemaljca. Već iskusni školarci od 8 godina nadalje veselit će se fascinantnom spoju animacije, magije, avanture i keltskih legendi koje donosi film Tajna Kellsa (film je nominiran za nagrade Oscar i Annie te je osvojio nagradu publike na festivalu Annecy), a na programu je i detektivska priča u povijesnom ključu, danska dječja fantastična saga Izgubljeno blago vitezova Templara.

Za roditelje malih filmoljubaca je osmišljena i dodatna pogodnost. Naime, roditelji čija djeca mogu i žele sama biti u kinodvorani za projekcije moći će razmijeniti brojeve mobitela s dežurnim osobljem, apsolventima Pedagoške akademije, s kojima će u slučaju potrebe moći stupiti u kontakt.

Raspored projekcija dostupan je na www.kinoeuropa.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije