Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje festival

Belgijska grupa Peeping Tom otvara Festival svjetskog kazališta

peeping tom
arhivska slika
16.09.2010.
u 13:52

Predstavom "Ulica Vandenbranden 32" u HNK u Zagrebu u izvedbi belgijske grupe Peeping Tom otvara se Festival svjetskog kazališta. Predstava je međunarodna koprodukcija u kojoj scenografija ima veliku ulogu.

Poznata belgijska plesna skupina Peeping Tom otvara večeras Festival svjetskog kazališta u HNK u Zagrebu predstavom “Ulica Vandenbranden 32”. Predstavu su već vidjeli u Ljubljani i Beogradu, a radnja predstave, koju su režirali Gabirela Carrizo i Franck Chartier i koja ima čitav niz scenografa, odvija se pod otvorenim nebom u planinama s trošnim pokretnim kućicama kao jedinim skloništem.

Predstava preispituje kako se pojedinac snalazi u skupini, a kako skupina izlazi nakraj s pojedincem. Inspiracija za “Ulicu Vandenbranden 32” bio je film Shoheija Imamure “Balada o Narajami”. Što se glazbe tiče, grupa Peeping Tom koristila je Uspavanku iz “Žar ptice” Igora Stravinskog. I dok su trilogijom “Vrt”, “Salon” i “Podrum” dosegnuli 350 izvedbi diljem svijeta, s novim su projektom u proljeće tek počeli osvajati europske i svjetske pozornice.

U predstavi nastupaju Seoljin Kim, Hun-Mok Jung, Marie Gyselbrecht, Jos Baker, Sabine Molenaar i Eurudike de Beul. Deset dana prije premijere u Bruxellesu je iznenada umrla glumica i plesačica Maria Otal, kojoj trupa posvećuje svoj performans.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije