Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJA

Beč se priprema za 13. Susret pjesnika izvandomovinske lirike

beč kongres
Snježana Herek
16.10.2012.
u 14:55

Prijedlog da se Susret održi u Beču dala je potpredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji, pjesnikinja Ana Petrović iz Innsbrucka

Pripreme za 13. Susret pjesnika hrvatske izvandomovinske lirike, čiji je organizator od 7. do 9. lipnja 2013. godine u Beču Hrvatski svjetski kongres u Austriji, počele su prošle subote u Hrvatskom centru u Beču ustrojavanjem Organizacijskog odbora (OI).

Za predsjednicu OI-ja izabrana je Frančeska Liebmann, a u odboru će svoj doprinos ovoj manifestaciji očuvanja hrvatskog jezika dati i predstavnici brojnih hrvatskih udruga u Austriji.

– Sudionici sastanka kojem je nazočio i hrvatski konzul u Austriji Branimir Lončar posebno su istakli važnost dobre organizacije i zajedničke suradnje svih hrvatskih udruga i pojedinaca entuzijasta, kako bi na najbolji mogući način dočekali našu braću iz svijeta – rekao nam je član Izvršnog odbora HSK u Austriji Željko Batarilo. Dodao je da je ova manifestacija Pjesničke udruge Hrvatske izvandomovinske lirike (HIL) New York već odavno nadišla svoj prvobitni cilj očuvanja i promoviranja hrvatske pisane riječi i postala okupljalištem Hrvata iz cijelog svijeta.

– U manifestaciju su se uključili i gradišćanski Hrvati, koji također žele Hrvatima iz svih krajeva svijeta i ostalim gostima i uzvanicima pokazati ne samo svoju već poznatu gostoljubivost nego i interes za hrvatsku kulturu i književnost – napomenuo je Batarilo.

Na sastanku je dogovoreno da će detaljan program Pjesničkog susreta i prateći financijski plan biti doneseni do kraja ove godine.

– Istaknuta je i mogućnost da program Susreta izvandomovinskih pjesnika bude uključen u ukupni program svečanog obilježavanja ulaska Hrvatske u Europsku uniju, koji će, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, biti upriličen u lipnju sljedeće godine – naglasio je Batarilo.

Prijedlog da se susret održi u Beču dala je potpredsjednica Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji, pjesnikinja Ana Petrović iz Innsbrucka.

Inače susreti su dosad organizirani u Hrvatskoj i raznim svjetskim gradovima.

Pjesnička udruga Hrvatske izvandomovinske lirike New York počela je djelovati prije 12 godina u maloj Hrvatskoj katoličkoj zajednici Astoria sa šest pjesnika i puno ljubavi i entuzijazma.

Ove godine 12. Pjesnički susret održan je u Torontu.

>>Osnovan ogranak Matice Hrvatske u glavnome gradu EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije