Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi DVD

Beatlesova oda psihodeliji sve bolja

Magical Mystery Tour
10.12.2012.
u 11:53

Monty Python očito se nagledao ovoga začudnoga i blesavoga filma koji služi kao vjeran artefakt jednog razdoblja, ali i vodič kroz fenomen tzv. britanskog (nadrealnog) humora

Između toliko važnih datuma vezanih u Beatlese i njihove članove, svakako je najtužniji onaj koji se u svijetu obilježavao proteklog vikenda. Tridesetdvogodišnjica ubojstva Johna Lennona bila je novi povod za stara preispitivanja njegove uloge i značaja u povijesti glazbe, ali i u širenju društvene svijesti. U nizu raznoraznih prigodnih obilježavanja treba istaknuti novi/stari proizvod kojemu Lennonova pogibija nije službeni povod za objavljivanje, ali nemoguće ga je gledati izvan (i) toga konteksta.
Remasterirano izdanje začudnog filma “Magical Mystery Tour” koji je dugo  zbunjivao djetinjastom zaigranošću u priklanjanju stilistici  francuskih "novovalovskih" suvremenika kroz psihodelične naočale pokazuje Beatlese u stanju iz kojega datira jedna od najboljih Lennonovih pjesama – “I Am The Walrus”.


Za film je, istina, najzaslužniji McCartney, koji se postavio kao redatelj, a za potrebe ovoga izdanja snimio i svoj audiokomentar (uz izbačene scene i druge vrijedne materijale koje vidimo prvi put). No Lennonova scena u kojoj grabi špagete lopatom klasik je na razini Montyja Pythona koji su se  očito dobro nagledali ovoga filma koji unatoč “amaterskom izgledu” služi kao vjeran artefakt jednog razdoblja, ali i vodič kroz fenomen tzv. britanskog (nadrealnog) humora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije