Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijete koje mijenja svijet

BBC snima seriju o djevojčici-aktivistici Greti Thunberg

U kolovozu je švedska aktivistica za klimu Greta Thunberg prešla Atlantski ocean u trkačkoj jahti kako bi izbjegla putovanje zrakoplovom
Foto: Reuters/PIXSELL
11.02.2020.
u 13:01

Šveđanka Thunberg pokrenula je globalni pokret kako bi privukla pozornost na klimatske promjene neodlascima u školu petkom

BBC je objavio planove za televizijsku dokumentarnu seriju kojom će pratiti mladu klimatsku aktivistkinju Gretu Thunberg.

Znanstveni odjel BBC-ija navodi da će pratiti njezinu međunarodnu borbu koja je vodi na prve crte klimatskih promjena u nekim od najnevjerojatnijih dijelova svijeta.

"Dok putuje, Greta se ne susreće samo s vodećim znanstvenicima, nego i političkim vođama i poslovnim ljudima istražujući znanstvene dokaze s njima i potičući ih na promjene", navodi BBC.

Dokumentarna serija također će pratiti odrastanje 17-godišnje Thunberg "dok se suočava s posljedicama nedjelovanja u stvarnom svijetu", objavila je britanska televizijska kuća.

"Klimatske promjene možda su najvažnije pitanje naših života pa je primjereno stvoriti seriju koja istražuje činjenice i znanost koja je iza tog kompleksnog pitanja", kaže izvršni producent u BBC Studios Rob Liddell.

"Velika je čast moći to raditi s Gretom uz pogled izbliza na to kako je biti globalnom ikonom i jednim od najslavnijih lica na planetu".

Šveđanka Thunberg pokrenula je globalni pokret kako bi privukla pozornost na klimatske promjene neodlascima u školu petkom.

Prvi je školski prosvjed organizirala u kolovozu 2018.

Ključne riječi

Komentara 1

A9
aon.914926067
14:06 11.02.2020.

Nista pametnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije