Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CINESTAR

Balet Mala sirena u izravnom prijenosu iz San Francisca

Mala sirena
arhiva
12.01.2012.
u 11:52

Ravnatelj hamburškog baleta te glavni koreograf baleta Mala sirena John Neumeier maestralno spaja ples, dramatičnu priču i spektakl u nevjerojatnu interpretaciju priče Hansa Christiana Andersena

Multipleksi Cinestar u utorak 17. siječnja od 20 sati prikazuju balet Mala sirena u izravnom prijenosu iz San Francisco Balleta. Izvođači su Yuan Yuan Tan, Lloyd Riggins, Tiit, Helimets, Sarah van Patten, dirigira Martin West, glazbu je napisala Lera Auerbach, a koreograf je John Neumeier.

Ravnatelj hamburškog baleta te glavni koreograf baleta Mala sirena John Neumeier maestralno spaja ples, dramatičnu priču i spektakl u nevjerojatnu interpretaciju priče Hansa Christiana Andersena. Koreografija, scenografija i kostimi koje je osmislio sam Neumeier otkrivaju veliku ljubav između čovjeka i plesa te dubinu mašte koreografa. Sama plesna točka vrlo je kompleksna te zahtijeva izuzetnu spremnost, sposobnost i uvježbanost plesača koji spretno ulaze na vrlo emotivan teren kako bi dočarali potpunu poruku baleta. Neumeier je izabrao ovo djelo kako bi prikazao sasvim poseban koncept ljubavi o kojem piše Andersen. “Sirenina ljubav toliko je jaka, može prevladati sve prepreke te joj omogućava da barem na trenutke živi u drugom svijetu koji nije njezin, iako je to za nju samu na trenutke vrlo destruktivno i bolno. U isto vrijeme, priča nam šalje poruku da bez obzira na snagu ljubavi koje osjećamo istu količinu ne možemo očekivati zauzvrat.”

Bogata i impozantna karijera Johna Neumeiera, u kojoj je stvorio i režirao 140 baleta, govori o iznimno velikom redatelju i koreografu. Balet Mala sirena vrhunac je njegove karijere što su pokazale i izuzetne kritike gledatelja i kritičara koji su balet ocijenili kao nezaboravan i očaravajući.

 Balet traje 124 minute.

U ciklusu “Spektakli u Cinestaru” prikazat će se ukupno 11 opera i dva baleta, a raspored događanja je sljedeći:

Mala sirena, San Francisco Ballet, 17. 1. 2012. (balet)

 Pepeljuga, Royal Opera House London, 24. 1. 2012.

 Romeo i Julija, Salzburg Festival, 14. 2. 2012.

 Triptih, Royal Opera House London, 28. 2. 2012.

 La Bohéme, UŽIVO iz Teatro Liceu Barcelona, 13. 3. 2012.

 Romeo i Julija, UŽIVO iz Royal Opera House London, 22. 3. 2012. (balet)

 André Chénier, Bregenz Festival, 27. 3. 2012.

 Tristan i Izolda, Teatro alla Scala Milano, 3. 4. 2012.

 Rigoletto, UŽIVO iz Royal Opera House of London, 17. 4. 2012.

 Anna Bolena, National Opera House Vienna, 1. 5. 2012.

 Cyrano de Bergerac, UŽIVO iz Teatro Real Madrid, 10. 5. 2012.

 Vragolasta djevojka, UŽIVO iz Royal Opera House London, 16. 5. 2012. (balet)

 I Vespri Siciliani, Teatro Regio di Torino, 12. 6. 2012.

 La Traviata, Teatro alla Scala Milano, 26. 6. 2012. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije