Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Balet iz Brna na sceni HNK Zagreb

Foto: HNK Zagreb
02.05.2018.
u 10:57

Ljubitelje baleta u petak, 4. svibnja na sceni HNK Zagreb čeka sjajna poslastica. Naime, gostuje baletna predstava "4 Elements" Nacionalnoga kazališta uz Brna.

Ta je baletna večer sastavljena od četiri dijela: Hidden Order,  Fallen Angels,  Sarabande i  Gnawa, te govori o  ženama i muškarcima, o redu i spontanosti. Osmislili su je koreografi svjetskoga glasa: Nacho Duato, Jiří Kylián i Lukáš Timulák na glazbu Johanna Sebastiana Bacha, Stevea Reicha i drugih.

Za mnoge najzanimljiviji, ali i najegzotičniji dio ove večere biti će balet  Gnawa, koji je inspiriran glazbom iz sjeverne Afrike i  Mediterana. Istovremeno  Falling Angels i Sarabande postavljaju pitanja o muško-ženskim odnosima, različitostima i sličnostima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije