Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija u dvorani

Balašević u Lisinskom pjevao četiri i pol sata

Đorđe Balašević - koncert u Lisinskom
Foto: Tomislav Jagar
1/7
12.12.2018.
u 06:50

U Lisinski je stigao s programom čije nam je dijelove prvi put predstavio još 2009. godine u kazalištu Kerempuh

Kad Đorđe Balašević dođe u grad, u jednoj večeri odradi najmanje dva koncerta. Tako je bilo i sinoć u dvorani Lisinski, na prvom od ukupno četiri nastupa koje će održati u Zagrebu tijekom ovog i idućeg tjedna. Od trenutka kada je kroz publiku krenuo prema pozornici praćen zvukovima klavira do zadnje pjesme izvedene uz tamburaški sastav i violinista, prošla su gotovo četiri i pol sata ispunjena euforijom koju ovaj novosadski autor nepogrešivo izaziva diljem regije.

U Lisinski je stigao s programom čije nam je dijelove prvi put predstavio još 2009. godine u kazalištu Kerempuh, koje je dan za danom punio mješavinom stand up komedije, pripovijedanja i pjesme. Baziran na istoimenoj, u međuvremenu napisanoj knjizi, program „Kalendar mog djetinjstva“ slušatelje iznova vodi na emotivno i iznimno duhovito putovanje autorovim sjećanjima na odrastanje u Vojvodini, na osobe koje su obilježile njegov životni put, a prije svega na članove najuže obitelji koji su tu prikazani kao protagonisti nekog balkanskog Amarcorda.

Đorđe Balašević - koncert u Lisinskom
1/13

Nije se Balašević propustio dotaknuti ni aktualnosti poput kipa nedavno postavljenog pred dvoranu Lisinski, ili pak plakata koji diljem Zagreba najavljuju narodnjačke koncerte, no sve s mjerom i simpatijom prema gradu koji ga uvijek rado prima u goste. U nizu pjesama koje je izveo u maratonskom recitalu bilo je najvećih hitova poput „Olivere“, „Lepe Protine kći“ „Ringišpila“ i „Devojke sa čardaš nogama“ na samome kraju, ali i novijih pjesama među kojima se istaknula ganutljiva „O, mati“, dok je u Srbiji cenzuriranu „Dno dna“ spomenuo, ali je ipak nije izveo.

 

Balašević je od jedne obožavateljice uzeo zeca i u zamjenu joj ostavio svoj tamburin. Time je u posljednjem dijelu koncerta, već poprilično iza ponoći, uspio iznova oraspoložiti publiku. Koncert je dovršen uz zajedničku pjesmu i ovacije panonskom mornaru koji će već večeras iznova napuniti rasprodan Lisinski. 

Ključne riječi

Komentara 29

DO
doktorica
08:24 12.12.2018.

sve ok.ali on zapravo i ne pjeva nego priča

CF
cicipici_Fr
09:00 12.12.2018.

Mozete vi reci sta god hocete, ali njegovi koncerti u Lisinskom su vec od davno rasprodani.... On je bio "ovakav", il on je "onakav", to nista ne mijenja, ljudi ga vole slusati...

Avatar patkovic
patkovic
18:52 12.12.2018.

nije mi jasno zašto sam dobio crveni za komentar da je balašević pored bregovića najveći radnik u popularnoj muzici , mislio sam na veliki broj produkcija za razliku od npr graše kojem treba 15 god za jedan snimak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije