Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči koncerta

Balašević: Plašim se publike koja voli moje pjesme, a ne poznaje me

'18.12.2010., Arena Zagreb, Zagreb - Koncert Djordje Balasevic i Panonska mornarica Tour 2010.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
26.05.2011.
u 14:51

Legendarni panonski mornar poslije 22 godine nastupa pred obožavateljima u Slavonskom Brodu

Đorđe Balašević i Panonska mornarica poslije 22 godine opet dolaze u Slavonski Brod! Legendarni će Đole koncert održati 27. svibnja u dvorani Vijuš, a dan poslije bit će predstavljen i njegov filmski prvijenac "Kao rani mraz" s Mustafom Nadarevićem, Radom Šerbedžijom i Mirom Banjac. Balašević je Brođanima obećao pravi spektakl te višesatni koncert za pamćenje, s presjekom svojih najvećih hitova. Duhovit kao i uvijek, novosadski se glazbenik trudio dokazati kako pred nama ne sjedi njegov otac nego upravo on, doduše bez šiška...

– U drugim je gradovima bilo mnogo klinaca koji su mlađi od pjesama, a tekstove znaju napamet. To je meni kao autoru bio najveći kompliment premda oni nisu mislili da sam ja zaista pravi pjevač nego neki čiča koji, eto, slučajno pjeva pjesme zbog kojih su oni tu. Baš me zanima hoće li i u Brodu biti tako – šalio se Balašević, priznajući kako se pomalo plaši susreta s publikom koja je zavoljela pjesme autora kojeg će tek upoznati.

Dobra je vijest da panonski mornar nije podlegao aktualnim producentskim trendovima, koji predviđaju kratke koncerte s hladnim doviđenja. Poznavali "čiču" ili ne, ne treba sumnjati da će u pjesmama o Vasi Ladačkom, jednome pijetlu, Boži zvanom pub i jeseni koja stiže uživati i stari i mladi.

– Cijeli sam život tražio tamburaše koji će svirati onako kako traže moje pjesme, ali jako je teško pronaći bend u kojem majstori tamburice neće oplesti po sustavu "Je"n, dva, tri!" Sada su sa mnom u Panonskoj mornarici vrsni svirači, a tu je i standardni postav koji me prati već godinama, kao i violinist Ignac Šen koji se oporavio od bolesti. Dakle, dolazimo u kompletnom sastavu – najavio je Đole. 

Komentara 2

TV
tvrtko
07:51 27.05.2011.

Bar se u nečem slažemo,i ja se plašim publike koja voli tvoje pjesme!

SO
soldat
15:26 27.05.2011.

tvrtko, ha ? Glupko bi bilo prikladnije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije