Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Sa druge strane jastuka"

Bajaga radi prvi postdramski mjuzikl na Balkanu na bazi svojih najvećih hitova

Bajaga
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
13.02.2020.
u 10:37

Sastojat će se od 29 pjesama, u pitanju je ljubavna priča koja nas vraća u 1984., a premijera je 24. travnja

Zanimljiva vijest za obožavatelje glazbenika Momčila Bajagića Bajage je da beogradsko Pozorište na Terazijama radi mjuzikl baziran na njegovim pjesmama. Počele su čitače probe, piše Blic, a mjuzikl je naslovljen "Sa druge strane jastuka", libreto je napisao Stevan Koprivica, režiju potpisuje Jug Radivojević, a Bajaga logično brine o glazbi. 

- Uglavnom sam pisao i tekst i glazbu za sve svoje pjesme kojih ima oko 300, 400... Izvukli smo širi izbor, koji je poslije sužavan. Vjerujem da je u pitanju ozbiljan projekt koji će se dugo izvoditi - kazao je Bajaga za Blic.

Redatelj je obračajući se medijim apostrofirao modernost u pristupu i citirao umjetničkog direktora Željka Jovanovića koji je rekao da je ovo "prvi postdramski mjuzikl na Balkanu".

Mjuzikl će se sastojati od 29 pjesama, djelomično je koncipiran i kao koncert unutar kojeg se odvija ljubavna priča, a na pozornici će cijelo vrijeme biti i balet i zbor. 

Dvadesetak je likova, a radnja se zbiva na Terazijama, u stanu Avramovića, u policijskoj stanici, sudnici. Godina je 1984... Scena prva: jutro na Terazijama... Prva pjesma je "Buđenje ranog proleća", piše Blic.

Vjerujemo da bi ovaj mjuzikl u budućnosti mogao imati uspjeha i u Hrvatskoj zbog velikog broja obožavatelja Bajage.
Premijera je zakazana za 24. travnja.

Komentara 1

ČV
čača vrati se
11:36 13.02.2020.

momčina baljagić baljaga,s druge strane drine🤣😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije