Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Bagićev uvod u suvremenu hrvatsku književnost

18.07.2016.
u 12:51

Školska knjiga objavila "Uvod u suvremenu hrvatsku književnost" Krešimira Bagića

Omiljeni profesor, odličan pjesnik i veliki poznavatelj nogometa Krešimir Bagić objavio je “Uvod u suvremenu hrvatsku književnost”. Knjigu mu je objavila Školska knjiga, a tu je riječ o kontekstualnom pregledu naše književnosti od 1971. do 2010. godine.

Autor je slijedio dekadno načelo prikazivanja te je u četiri poglavlja izdvojio događajna, politička, kulturološka i poetička uporišta svakoga desetljeća. Kako je riječ o politički iznimno burnom periodu hrvatske povijesti, riječ je o zanimljivoj knjizi ne samo o književnosti nego i o hrvatskom društvu. Kako su se hrvatski pisci bavili raznorodnim društvenim fenomenima, i knjiga je raznorodna.

Bagić se, u duhu ovog našeg sveobuhvatnog vremena, u knjizi bavio i glazbom, fotografijom, stripom, politikom, ekonomijom, vizualnim umjetnostima, ekonomijom, digitalnim tehnologijama...

Knjizi je pridodan i Appendix s bibliografskim bilješkama o gotovo tri stotine opusa koji su posve ili značajnim dijelom nastajali u proteklih četrdeset godina. (dde)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije