Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.6. Noćna scena Kerempuha

Autorski projekt Saše Božića i Petre Hrašćanec: Folk Acts

Foto: Promo
26.05.2017.
u 15:16

Dvije izvođačice na sceni suprotstavljaju različite medije, iskustva i intimne svjetove koji nastaju iz bavljenja vlastitim poslom

Predstava je autorski projekt Saše Božića i Petre Hrašćanec za glumicu Natašu Dangubić te “kafansku” pjevačicu Višnju Vitas. Dvije izvođačice na sceni suprotstavljaju različite medije, različita iskustva i intimne svjetove koji nastaju iz prakse bavljenja vlastitim poslom.

“Folk Acts” ne bavi se moraliziranjem oko učinaka turbofolk kulture, niti želi kolonizirati turbofolk izvedenice u posvećeni, intelektualni prostor teatarske, crne kutije. Višnja Vitas je, kao “kafanska” pjevačica, više od 30 godina svaku noć pjevala u kultnoj zagrebačkoj “kafani” na rubu grada.

Zajedno s glumicom Natašom Dangubić, progovorit će o svom pristupu radu i generacijama koje su uz nju, u noćnom klubu, stasale. Predstava suprotstavlja emocionalni učinak koji proizvodi  kazalište i  glazbeni nastup te dovodi u pitanje siguran teritorij  i jednog i drugog tipa umjetnosti. Sam naziv upućuje na skrivenu političku poruku. Politička oštrica sadržana je i u mogućem prijevodu “događanje naroda”, koje je u projektu svedeno na propitivanje položaja glumica u kazalištu i položaja pjevačica u folk glazbi.

Predstava je diplomski projekt studenta Marija Gigovića na Odsjeku produkcije scenskih i izvedbenih umjetnosti pod mentorstvom dr.sc. Darka Lukića, red.prof. “Folk Acts” je druga u nizu produkcija kazališne grupe De Facto kao dio višegodišnjeg istraživanja odnosa između izvođača i publike pod nazivom On entertainment.

Zagrebačko kazalište mladih / “de facto” kazališna grupa / Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
Hrvatska
Redatelj: Saša Božić
Igraju: Nataša Dangubić i Višnja Vitas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije