Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani satire Fadila Hadžića

Atelje 212 govori o pijanstvu u kojem padaju maske

Pijani
13.06.2016.
u 12:59

"Pijani" su najnovija drama jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i europskih suvremenih dramskih pisaca Ivana Viripaeva

Samo par mjeseci nakon Kerempuhova gostovanja u Beogradu, na Danima satire Fadila Hadžića večeras gostuje beogradski Atelje 212, s predstavom "Pijani" u režiji Borisa Liješevića. 

"Pijani" su najnovija drama jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i europskih suvremenih dramskih pisaca Ivana Viripaeva, smještena je negdje na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gdje se iz različitih razloga napilo 14 likova. Oni su bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj suvremenih tehnokrata i intelektualaca, plus jedna prostitutka. U tom omamljenom stanju oni osjećaju da je sreća nadohvat ruke, da su pronašli srž života. U pijanstvu su svi jednaki, padaju fasade, čovjek se vraća na to da je čovjek. 

"Pijani sadrže u sebi opomenu i poziv svima nama da se konačno prepustimo životu – da se prestanemo bojati voljeti, opraštati,  mijenjati sebe i svijet oko sebe. Pijani su filozofska komedija o otkrivanju i samospoznaji. Očaravajući ping-pong od smijeha do gorčine, od istine do laži, od groteske do topline, od besmisla do smisla, i opet natrag, pa u krug", najavljuju iz Kerempuha.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije