Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pulski festival

Arsen Dedić: Pisao sam o filmu i za film, vrijeme je za grob!

Arsen Dedić
Arhiva VL
19.07.2010.
u 15:30

U mladosti je gutao filmove u kinu Sloboda, a kasnije je pisao pjesme inspirirane glumicama Ritom Hayworth i Marlene Dietrich.

 

Koncertom svojih filmskih songova i songova o filmu, Arsen Dedić sinoć je na pulskom festivalu obilježio izrazito filmofilsku stranu svog karaktera koja se u njemu rodila od najranije mladosti i provlačila se kroz cijelu njegovu karijeru. 
- U mojoj ulici u Šibeniku bilo je kino Sloboda, stalno sam tamo išao i cijeli sam život ostao vezan uz kino – kazao je Dedić na konferenciji za novinare koja je, zbog uobičajeno lucidnih šala, djelovala kao mali brzopotezni (crnohumorni) stand-up šou.
-  Uvijek sam bio vezan uz film, tako da sam kasnije pisao vlastite pjesme za filmove i pjesme inspirirane filmove i glumicama poput Rite Hayworth i Marlene Dietrich, ali stvari idu pomalo kraju. Došlo vrijeme da se ide groba! - provalio je.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

TO
Tot
18:56 30.07.2010.

baš i je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije