Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačke posvete

Arsen Dedić je pjesnik opće prakse

Arsen Dedić
pixsell
11.12.2012.
u 12:51

Njegove pjesme postale su opće dobro, narodne pjesme, kao izvor poezije 21. stoljeća. Arsen stvara nevjerojatnom lakoćom, čini se da se pjesme same pišu, a glazba sama komponira

U petak 14. prosinca Vip club će u 19 sati ugostiti Teatar poezije po autorskoj zamisli i režiji Gorana Matovića u okviru Zagrebačkih posveta. Publiku očekuje multimedijalno događanje pod naslovom „Pjesnik opće prakse“, posvećeno Arsenu Dediću. U programu sudjeluju: Arsen Dedić, Dijana Vidušin, Perica Martinović, Antonija Stanišić, Vesna Tominac Matačić, Branko Bulić i Goran Matović.

Arsen Dedić, pjesnik i pjevač, jedan je od najvećih koje smo imali. Kroničar ljubavi i sredozemnog duha, on spaja elitni kriterij odgojen na najvišim književnim vrijednostima s pučkim govorom. Otkad se pojavio, Dedić je pokrenuo pravu sentimentalnu revoluciju. Odjek tog glasa oblikovao je jezik ljubavi pa se nakon Arsena o ljubavi počelo pisati i govoriti drugačije. Arsen Dedić polazi od ideala, istovjetnosti mladosti i ljubavi, koje spaja glazbom i poezijom. S vremenom se u taj čisti doživljaj uvlači ironija i kritički doživljaj stvarnosti. Njegove pjesme postale su opće dobro, postale su narodne pjesme, kao izvor poezije 21. stoljeća. Arsen stvara nevjerojatnom lakoćom, čini se da se pjesme same pišu, a glazba sama sklada. 

Glumci i glazbenici u ovoj osebujnoj scenskoj kompoziciji razvijaju živi dijalog s pjesnikom i njegovim djelom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije