Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak na iPad

Apple odustao od cenzure crtane verzije “Uliksa” u App Storeu

Ulysses Seen
Ulysses Seen
16.06.2010.
u 16:29

Apple je prekinuo distribuciju stripa zbog scena golotinje koje su u njihovu App Storeu najstrože zabranjene.

Kupci iPada ipak će uživati u stripu “Ulysses Seen”, crtanoj verziji “Uliksa” Jamesa Joycea zbog koje su se ovih dana lomila koplja na svim bojišnicama.

Iako je riječ o stripu vrlo nevina crteža, Apple je prekinuo njegovu distribuciju zbog scena golotinje koje su u njihovu App Storeu najstrože zabranjene.

To bi još bilo razumljivo da je riječ o zornim erotskim prikazima, no sporne scene u stripu “Ulysses Seen” odnosile su se na posve banalan crtani prikaz golog Bucka Mulligana na plaži te još samo jedan kadar ženske golotinje!

Nakon takve, u najmanju ruku sulude cenzorske odluke skočili su književni stručnjaci, stripaši, borci za slobodu interneta pa čak i najvjerniji Appleovi ljubitelji odreda upozoravajući na apsurd situacije.

Danas je Apple napokon “pregrizao” i objavio da se necenzurirana verzija stripa “Ulysses Seen” može normalno nabaviti na njihovu App Storeu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije