Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbeni užitak

Ansambli HRT-a pjesmom "Dobro jutro" s Tonyjem Cetinskim započeli niz online izvedbi

Foto: Screenshot
21.04.2020.
u 14:29

Ansambli Hrvatske radiotelevizije pjesmom "Dobro jutro" otvorili su svoj novi YouTube kanal na kojem će svakodnevno objavljivati snimke izvedbi.

Pjesmom "Dobro jutro" koju su premijerno predstavili na Drugom programu Hrvatskoga radija, sa spotom u emisiji Dobro jutro Hrvatska, ansambli Hrvatske radiotelevizije pozdravljaju i svoj YouTube kanal.

Glazbenici Zbora, Simfonijskog orkestra i Jazz orkestra HRT-a u suradnji sa šefom dirigentom Simfonijskog orkestra, maestrom Enricom Dindom, i šefom dirigentom Zbora HRT-a, ujedno autorom pjesme Dobro jutro, Tomislavom Fačinijem, svaki iz svojega doma doprinijeli su ostvarenju pjesme i spota, u čemu im se kao gost pridružio Tony Cetinski. Spot su realizirali glazbeni producent Krešimir Seletković, majstor tona Božidar Pandurić, montažer Hrvoje Mršić i redatelj Tomislav Mršić, a korišteni su i kadrovi prirode koje je snimila Vesna Batistić Fačini te kadrovi Zagreba autora Marka Pletikose. Projekt je to koji nudi utjehu, potporu i ohrabrenje u ovim vremenima kušnje te ukazuje na potrebu pozitivnog gledanja na budućnost, a njezinim dijelom svakako je YouTube kanal ORKESTRI / ZBOR.

Svaku večer u 20 sati, na YouTube kanalu objavljivat će se po jednu snimku izvedbi Zbora, Simfonijskog, Jazz ili Tamburaškog orkestra. Riječ je o recentnim snimkama zabilježenima na njihovim redovitim koncertnim ciklusima u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Studiju Bajsić i u Muzeju suvremene umjetnosti.

"Niz započinjemo ciklusom posvećenim Ludwigu van Beethovenu koji je kao slavljenik 250. obljetnice rođenja ove godine nažalost ostao zakinut za dostojno obilježavanje svojega golemog naslijeđa, a time i mi za prigodne izvedbe njegovih remek djela uživo. Zahvaljujući snimkama Simfonijskog orkestra HRT-a i našem YouTube kanalu, tijekom tjedna koji je pred nama, očekuju nas izvedbe Devete, Pete, Sedme i Treće simfonije pod ravnanjem maestra Enrica Dinda Iako su nam doživljaji u koncertnim dvoranama trenutačno uskraćeni, ovim putem nadamo se premostiti vrijeme do ponovnog susreta u njima, te vas podsjetiti na ozračje naših koncerata, na užitak muziciranja i sinergiju glazbenika i slušatelja. Pridružite nam se ovdje na našem kanalu" poručili su glazbenici. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije