Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert

Ansambl Lado oduševio koncertom u Beču

Lado
arhiva VL
14.12.2011.
u 22:41

Koncert Lada bio je i završni koncert sedmog festivala hrvatske glazbe koji je u Beču stekao brojne poklonike

Najveća svečana dvorana bečke vijećnice večeras je u čast hrvatskog potpisivanja ugovora sa europskom unijom ugostila ansambl Lado. U publici se našao i bivši austrijski šef diplomacije Alois Mock, iz Zagreba se nije pojavio nitko od uglednika, a uzvanike su pozdravili poljski i hrvatski diplomati u Beču.

Koncert Lada bio je i završni koncert sedmog festivala hrvatske glazbe koji je u Beču stekao brojne poklonike. Mahom strana diplomatska publika, ali i bečki Hrvati bili su dirnuti koncetom koji je prikazao običaje Slavonije, Krka. Prigorja, hercegovackog zaleđa, Korčule...

Najviše oduševljenja izazvala je srčana izvedba koreografije "Ej,sviraj Pavo", a i orkestar je dobio prave ovacije koje su zvale na bis. Ladov koncert je u akustičnoj dvorani idealnoj za pjevanje a capella završio popularnim prigorskim plesovima Zvonimira Ljevakovića koji je bio apsolutno najizvođeniji autor večeri. Šteta što za bis nije izvedena neka od brojnih gradišćanskih pjesama koje Lado ima u svom impresivnom repertoaru. No.i u sedamdesetminutnom programu publika je mogla uživati u raznolikosti i bogatstvu hrvatskog folklora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije