Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korizmeni Lado

Ansambl Lado održat će devet korizmenih koncerata

korizmeni koncerti ansambla lado
arhiv vl
17.03.2011.
u 14:17

Ansambl Lado ove nedjelje u katedrali sv. Bonaventure u Banjoj Luci počinje ciklus korizmenih koncerata. U Zagrebu će nastupiti 30. ožujka u crkvi sv. Antuna Padovanskog te 13. travnja u zagrebačkoj katedrali.

Svoje tradicionalne korizmene koncerte ove godine ansambl Lado održava u Banjoj Luci, Zagrebu, Velikoj Gorici, Slavonskom Brodu, Đakovu, Ogulinu i Glini. Svojevrsna turneja počinje već ove nedjelje koncertom u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure. Program je svojevrsna retrospektiva najuspješnijih korizmenih djela i napjeva iz raznih hrvatskih krajeva koje je ansambl izvodio na dosadašnjim koncertima.

Tako će publika moći čuti dijelove Kalvarije Ljube Stipišića, ali i skladbe iz Podravine i Međimurja, Dalmatinske zagore i Hercegovine, sjeverozapadne Hrvatske, Dalmacije te Slavonije i Baranje u autorskim obradama Ivice Ivankovića, Dražena Kurilovčana, Joška Ćalete i Krunoslava Šokca. Koncertima će dirigirati Dražen Kurilovčan i Joško Ćaleta. Nakon Banje Luke, Lado 30. ožujka nastupa u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu, 31. ožujka u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, 3. travnja u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu, 10. travnja u đakovačkoj, a 13. travnja u zagrebačkoj katedrali, 15. travnja u crkvi Svetog Križa u Ogulinu, 16. travnja u crkvi Svetog Ivana Nepomuka u Glini te 19. travnja u studiju Bajsić na Prisavlju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije