Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarni koncerti

Ansambl LADO na poljskoj turneji nastupa za stradale u potresu u Hrvatskoj

Matija Habljak/Pixsell
28.06.2021.
u 10:28

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO na kraćoj turneji u Poljskoj 27. lipnja održao je plesni koncert u Koszęcinu, 29. lipnja nastupit će u Krakówu, a dan kasnije u Katowicama. Koncerti u Krakówu i Katowicama bit će humanitarnoga karaktera za potresom pogođena područja u Hrvatskoj.

Gostovanje Ansambla LADO organizirao je Konzulat Republike Hrvatske u Krakówu u partnerstvu s gradovima Krakówom i Katowicama i u suradnji s ansamblom Śląsk, priopćila je Služba za odnose s javnošću LADO-a.

Na koncertima će nastupiti i domaćini - poljski folklorni Ansambl pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne.

Podsjeća se da je ova turneja trebala biti održana prošle godine povodom obilježavanja hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije.

Ravnateljica Ansambla LADO Ileana Jurin Bakotić istaknula je kako je ova turneja važna ne samo zbog predstavljanja hrvatske kulture u zemljama članicama Europske unije, već i zbog ponovnih održavanja koncerata izvan Hrvatske od izbijanja epidemije koronavirusa.

Smatra kako je turneja posebno važna zbog kontinuiranog održavanja međunarodne kulturne suradnje s poljskim folklornim ansamblom Śląsk. Jurin Bakotić pozdravila je nastojanja počasnoga konzula Republike Hrvatske u Poljskoj gospodina Pawela Wlodarczyka na promicanju hrvatske kulture u Poljskoj, kao i želji da pomogne potresom pogođenim krajevima u Hrvatskoj.

LADO je posljednji put posjetio Poljsku 2012., a posljednji susret s ansamblom Śląsk bio je u rujnu 2017. u Zagrebu na zajedničkom koncertu u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu Śląskove turneje "Hello, hello Folks!".

Prvi ovogodišnji koncert u Poljskoj LADO je održao 27. lipnja u off programu festivala "Śląsk Days" Koszęcin.

U Krakówu će LADO nastupiti 29. lipnja u ICE Krakow Congress Centre, a idući dan - 30. lipnja u Institutu za kulturu u Katowicama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije