Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gavella u Komediji

Ansambl iz Frankopanske tjedan dana ima novi dom

Foto: Arhiva Gavella
27.10.2020.
u 11:26

Od 2. do 7. studenog kazališna publika je iznova pozvana na predstave Dramskog kazališta Gavella. No, kako kazalište iz Frankopanske još uvijek nije uspjelo zaliječiti rane od razornog zagrebačkog potresa iz ožujka ove godine, novi privremeni topli dom našli su na Kaptolu - u Kazalištu Komedija.

U sklopu tog gostovananja koje je nazvano Tjedan Gavelle u Komediji  biti će prikazane tri predstave:  "Hotel Zagorje", autorski projekt AniceTomić i Jelene Kovačić po istoimenom romanu Ivane Bodrožić,  u režiji Anice Tomić (2. i 3. studenog), "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže u režiji Miroslava Međimorca (4. i 5. studenog) te "Kako je počeo rat na mom otoku" Iva i Vinka Brešana u režiji Dražena Ferenčine (6. i 7. studenog).

Iz Gavelle poručuju svojoj vjernoj publici: "U trenucima kad, zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu, nismo u mogućnosti igrati kako reprizne, tako ni premijerne naslove u dvorani vlastitog kazališta a želja nam je, koliko nam oklonosti dopuštaju, nastaviti s radom, u stalnoj smo potrazi i dogovorima s prostorima koji bi nas mogli ugostiti i gdje bismo mogli realizirati svoje programe. Zahvaljujemo našem domaćinu, Kazalištu Komedija, koje nam omogućuje da kazališno živimo i dok nam dvorana u Frankopanskoj nije u funkciji, te se nadamo da ćete nas publika svojim dolaskom podržati i na ovim zagrebačkim gostovanjima, te  da se što prije vidimo u vašem i našem kazalištu Gavella!"

Ulaznice za tri gostujuće predstave u Komediji mogu se kupiti isključivo na blagajni kazališta Komedija u Oktogonu (Ilica 5), a zbog pogoršanja epidemiološke situacije otkazano je  najavljeno gostovanje predstave “Višnjik” A. P. Čehova, u režiji Dražena Ferenčine,  nastele u koprodukciji s HNK u Osijeku, u Histrionskom domu, 27. Listopada na “Bobijevim danima”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije