Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haktivizam

Anonymousi hakirali policijske radije da puštaju "Fuck the Police"

Foto: wiki
04.06.2020.
u 16:51

Hakerska grupa Anonymous hakirali su policijske radije u Chicagu da puštaju pjesmu "Fuck the Police" sastava NWA.

Najpoznatiji svjetski hakeri, grupa Anonymous, vratili su se u velikom stilu. Nakon što su prije nekoliko dana na Twitteru najavili svoj povratak u "haktivističke" vode, prvi potez im je bio hakirati policijske radije u američkom gradu Chicagu da puštaju poznatu pjesmu "Fuck the Police" grupe NWA. 

Anonymousi su to napravili u znak solidarnosti s prosvjednicima koji su zauzeli ulice diljem SAD-a kako bi se pobunili protiv brutalnog policijskog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda. Najavili su i da će napasti policijske stanice u Minneapolisu, napisavši na Twitteru kako su solidarni sa prosvjednicima i revolucionarima koji se bore protiv američke oligarhije i nepravde korumpiranog rasističkog sistema.

- Ako se policija ne može suzdržati od pucanja na novinare i fizičkog nasilja nad prosvjednicima, kako mogu očekivati da se svi drugi suzdrže od nasilja? Ljudima je dosta da ih se ubija i ozljeđuje - napisali su.

Ubrzo je objavljeno i nekoliko videa koji prikazuju njihov hakerski napad. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije