Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cockpera

Animirani film Kate Gugić odabran u konkurenciji poznatog francuskog festivala

18.12.2020.
u 10:54

Studentski film animatorice Kate Gugić "Cockpera", nastao u produkciji Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, uvršten je u međunarodnu konkurenciju festivala kratkometražnih filmova u Clermont-Ferrandu, koji će se održati online od 29. siječnja do 6. veljače iduće godine.

"Izuzetno sam sretna što se moj diplomski rad našao u međunarodnom natjecanju velikog Clermont-Ferranda. S obzirom na specifičnost ove godine, gotovo da nemam dojam da se festivalski život Cockpere čitavo vrijeme odvija, ali ovakvi trenuci su definitivno divan podsjetnik na to, kao i motivacija za daljnji rad," rekla je tim povodom autorica Kata Gugić. 

"Cockpera", animirana opera nadahnuta Ezopovom basnom "Dva pijetla i orao", do sada je prikazana na gotovo 40 filmskih festivala širom svijeta, među ostalima na 24. Filmskom festivalu 'Black Nights' u Tallinnu, slovenskoj Animateci, zagrebačkom Animafestu te na festivalima u Hiroshimi, Ottawi i Uppsali. 

Film je proglašen najboljim studentskim naslovom na Flipbook Film Festivalu, dobio je posebno priznanje žirija na FeKK Ljubljana Short Film Festivalu te nagradu ASIFA-e Hrvatske za najbolji studentski film u 2020. godini.

Na francuskom festivalu jedan je od 78 filmova iz 55 zemalja koji će se prikazati u međunarodnoj konkurenciji. Od 8 300 pristiglih prijava, na festivalu će se prikazati ukupno 155 naslova, još u Nacionalnoj konkurenciji i Lab konkurenciji.

Osim filmskog programa, u sklopu festivala održava se i Short Film Market namijenjen filmskim profesionalcima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije