Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATSTVO Na Forbesovoj listi 100 najbolje plaćen ih glumica prva dva mjesta zauzimaju suparnice

Angelina Jolie i zaradom je pobijedila Jennifer Aniston

02.07.2009.
u 18:34

Medijska bitka "najljućih" hollywoodskih protivnica, glumica Angeline Jolie i Jennifer Aniston, ovih je dana opet u središtu pozornosti. No ovaj put stvar je zakuhala Forbesova lista 100 najbolje plaćenih glumica svijeta, na prvom mjestu koje je Angelina sa 27 milijuna dolara (140 milijuna kuna), koje je zaradila u posljednjih godinu dana, a odmah je iza nje Jennifer, sa 25 milijuna dolara (130 milijuna kuna) zarade.

Jen vječna gubitnica
Forbesovi stručnjaci dali su si truda i pročešljali bankovne račune glumica, razgovarali s njihovim menadžerima, odvjetnicima i producentima i otkrili svote njihovih godišnjih plaća.

Tako je ispalo da su Angelini glavninu zarade donijeli najnoviji filmovi "Wanted" i "Salt". Jennifer je većinu novca zgrnula svojom romantičnom komedijom "Marley and Me" te filmom "The Baster". No na bankovni račun još joj sjeda fina svotica od repriziranja kultne serije "Prijatelji", a poprilično zarađuje i reklamnim kampanjama od kojih joj je najbolje plaćena ona za mineralnu vodu "Glaceau Smartwater".

Rat među glumicama počeo je 2005. godine kada je Angelina Jennifer preotela neodoljivog Brada Pitta i razorila im četverogodišnji brak, a sada ju je pregazila i na financijskom planu. A doda li se tome da je Angelinu Forbes proglasio i najutjecajnijom poznatom osobom na svijetu, sirota Jennifer zaista zaslužuje epitet vječite gubitnice.

Muškarci zarađuju više
Na Forbesovoj listi najbolje plaćenih glumica na trećem je mjestu Meryl Streep, slijedi Sarah Jessica Parker, a peta je Cameron Diaz. U bogatom društvu našla se i ovogodišnja oskarovka Kate Winslet, ali sa zarađenih dva milijuna dolara (oko 11 milijuna kuna) zauzela je tek 15. mjesto. Ipak, više od međusobnog suparništva hollywoodske glumice zabrinjava to što njihovi muški kolege, unatoč pričama o jednakosti spolova, zarađuju više.

Usporedbe radi, Harrison Ford je u posljednjih godinu dana zaradio 65 milijuna dolara, dakle 38 milijunčića više od najbolje plaćene Angeline Jolie.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije