Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

Andrea Štaka i Jasmila Žbanić u programu 67. Locarna

Cure
16.07.2014.
u 15:55

Dva domaća filma - manjinska koprodukcija Cure Andreje Štakeprikazuje se u međunarodnom programu te većinska koprodukcija Otok ljubavi Jasmile Žbanić koja se prikazuje u revijalnom programu

U program 67. Filmskog festivala u Locarnu, koji se održava od 6. do 16. kolovoza, uvrštena su dva hrvatska filma – manjinska koprodukcija Cure Andreje Štake u međunarodni natjecateljski program te većinska koprodukcija Otok ljubavi Jasmile Žbanić u nenatjecateljski program Piazzia GrandeOvo će ujedno biti svjetske premijere oba filma.

Radnja filma Cure (Cure – The Life od Another) odvija se u Dubrovniku 1990-ih godina, a govori o dvije 14-godišnje djevojčice od kojih jedna pogiba nakon svađe. Glavne uloge u filmu tumače Lucia Radulović Sylvie Marinković, a u ostalim ulogama igraju Mirjana KaranovićMarija ŠkaričićLeon LučevPerica Martinović, Edi JertecFranjo Dijak...

Otok ljubavi  Jasmile Žbanić nastao je po scenariju koji supotpisuje s Aleksandrom Hemonom, a govori o obitelji Grebo koja ljetuje u Istri. Glavna junakinja, Francuskinja koja živi u Sarajevu, trudna je i s mužem Bosancem dolazi na odmor na otok Sv. Nikola, ali u njihov život tada ulazi karizmatična Flora koja će mladi brak staviti na kušnju. U filmu glume Ariane Labed,Ada CondeescuErmin BravoFranco Nero, Leon LučevBojana Gregorić, Jelena Lopatić,Branka Petrić FehmiuLee Delong.

O najboljem filmu u međunarodnoj konkurenciji odlučivat će redatelj Gianfranco Rosi, lanjski dobitnik venecijanskog Zlatnog lava za film Sacro GRA, njemački redatelj Thomas Arslan (Dealer, 1999.; Zlato, 2013.), brazilska glumica Alice Braga (Božji grad, 2002.; Elysium, 2013.), danska glumica Connie Nielsen (Gladijator, 2000.; Nimfomanka, 2013.) te kineski redatelj Diao Yinan (dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu 2014. za film Crni ugljen, tanki led). 

Filmski festival u Locarnu jedan je od najdugovječnijih i najznačajnijih europskih festivala, a odlikuje ga da otkriva nadolazeće filmske talente i trendove.

>> Seksi Bojana Gregorić završila snimanje filma 'Otok ljubavi' Jasmile Žbanić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije