Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus Lisinski subotom

Anđeoski Bečki dječaci oduševili izvedbom hrvatske narodne pjesme "O more duboko"

Foto: Tugomir Hrabrić
16.02.2020.
u 14:42

Na svjetskim turnejama Lisinski im je već postao obavezna stanica – Bečki dječaci česti su i omiljeni sudionici ciklusa Lisinski subotom, zbog čega se za njihove nastupe redovito traži ulaznica više

Najpoznatiji dječji zbor na svijetu, legendarni Bečki dječaci, rado su viđeni gosti Lisinskog.

Na svjetskim turnejama Lisinski im je već postao obavezna stanica – Bečki dječaci česti su i omiljeni sudionici ciklusa Lisinski subotom, zbog čega se za njihove nastupe redovito traži ulaznica više. Predvođeni dirigentom Manolom Cagninom, publiku su i prošle subote poveli na zanimljivo putovanje svijetom, a posebno su oduševili izvedbom hrvatske narodne pjesme „O more duboko“ koja je nagrađena glasnim ovacijama.

Skladni i jedinstveni, uhu neodoljivo ugodni, izazivajući divljenje, vješto i profesionalno, opet ležerno uz mnoštvo mladenačkog poleta na dvosatnom su programu donijeli šarolik dijapazon emocija djela Brahmsa, Wirtha, Mendelssohn Bartholdyja, Straussa te mnogih pomno odabranih skladatelja čija su djela zanimljiv odraz vremena i umjetničkog pravca u kojem su nastala, uz nekoliko narodnih pjesama za vrhunski spoj svjetovnog i duhovnog te tradicionalnog i modernog.

Najbolji dječji glasovi svijeta uvukli su se u svaki kutak Lisinskog, gdje su uvijek dobrodošli. Glasan aplauz potvrdio je želju publike za što skorijim povratkom.

Ciklus Lisinski subotom nastavlja se već u subotu, 22. veljače, velikim glazbenim spektakl kojeg priprema hrvatsko-njemački dream tim - Orkestar Minhenskoga radija, Zbor Bavarskoga radija uz mnogobrojne vokalne soliste, našu proslavljenu pijanisticu Martinu Filjak, predvođene omiljenim dirigentom Ivanom Repušićem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije