Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
46. Dani satire Fadila Hadžića

Aleksandar Popović: Kus petlić

Aleksandar Popović: Kus petlić
Arhiva Kerempuh
03.06.2022.
u 08:00

15. 6., srijeda, KEREMPUH, 20 sati; NARODNO POZORIŠTE – NARODNO KAZALIŠTE NÉPSZÍNHÁZ SUBOTICA; Redatelj: Milan Nešković; Glume: Minja Peković, Sanja Moravčić, Igor Greksa, Dimitrije Dinić, Srđan Sekulić, Miloš Lazić

”Radnja ovog komada odigrava se u burnim vremenima oko Drugog svjetskog rata, a fokus je na ‘malim’ ljudima koji se pokušavaju snaći i živjeti pristojno koliko okolnosti to dopuštaju. Iako su ‘obojeni ratom’ i žive posljedice tog rata, u svojoj suštini, kad se zagrebe ispod tog političkog sloja i dođe do intime, pred nama su karakteri koji djeluju potpuno suvremeno, a njihovi odnosi prepoznatljivi su i istiniti nama danas, 70-ak godina kasnije”, zapisali su o ovoj predstavi Milan Neš- ković i Maja Todorović.

Uz to kažu i sljedeće: “Nismo se željeli baviti ‘partizanima i četnicima’ koliko intimnim odnosima i životima tih marginalaca koji pokušavaju pronaći svoje mjesto u svijetu u kojem žive. Za njih je život nešto što se ‘doga- đa’ jer oni sami o sebi misle: ‘Tko smo mi da se pitamo za nešto?’ Pile, Milja, Komnen, Seja, Avakum… Sve su to ljudi koje i danas srećemo na ulicama ne sam naših gradova.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije