Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti iz HAZU

Akademija otvorila knjižaru u dvorištu Moderne galerije

Predsjedništvo HAZU
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
19.02.2020.
u 08:42

Prošle 2019. godine Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je 110 svezaka raznih publikacija

Prošle 2019. godine Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je 110 svezaka raznih publikacija koje se od ove godine mogu i kupiti u novootvorenoj knjižari Akademije u dvorištu zagrebačke Moderne galerije, pohvalio se predsjednik HAZU Velimir Neidhardt. Glavni tajnik HAZU Dario Vretenar novinarima je rekao da je od osnivanja do danas Akademija objavila 6543 sveska te da su 2019. godine objavili deset posto više izdanja nego 2018. godine. Među lanjskih 110 objavljenih svezaka su 23 knjige, 20 zbornika, 38 časopisa, 13 kataloga, 12 spomenica, jedna partitura...

Akademik Vretenar spomenuo je i da je za nakladničku djelatnost HAZU uložio dva milijuna kuna, petnaest posto više nego 2018. godine, što je ocijenio znatnim iznosom. Sami članovi Akademije izvan HAZU objavili su četrdeset i tri knjige. Akademijina izdanja također su prisutna i u bazi Hrčak, što se odnosi na časopise, ali i u digitalnoj zbirci u kojoj je čitateljima dostupno 2100 svezaka. Izdavački najplodniji razred tradicionalno je Razred za društvene znanosti koji je objavio čak 35 svezaka.

I Zaklada HAZU koju vodi bivši predsjednik Akademije Zvonko Kusić lani je sufinancirala 183 projekta, a među njima 96 raznih edicija od kojih je objavljeno 75. U izdavačku djelatnost Zaklada je uložila nešto više od pola milijuna kuna. 

Ključne riječi

Komentara 1

SK
strogo kontrolirani vlakovi
20:51 22.02.2020.

Otvorili su knjižaru tamo gdje im je odavno knjižara. Novinar bi trebao nešto znati o temi o kojoj piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije