Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stilske vježbe

A gdje je te večeri bila ministrica?

45. godina Stilskih vježbi
pixsell
04.02.2013.
u 23:24

Tužna je i poražavajuća činjenica da na proslavi nije bila ni ministruica kulture, a kamoli netko "viši" od nje

Prepuni zagrebački HNK, s poštovanjem je, na nogama, dugim pljeskom, odao počast glumcima koji ne odustaju. Lela Margitić i Pero Kvrgić svoje su Stilske vježbe odavno upisali u povijest hrvatskog teatra i uz njih odgojili generacije gledatelja, koji im se uporno vraćaju. No, slaveći i 45. rođendan najdugovječnije kazališne predstave na svijetu Pero Kvrgić rekao je da ima tremu, onu koja tjera na ozbiljan rad, jer svaka je predstava novi ispit i nova šansa, a nova je i publika.

Takav stav također je \"kriv\" za dugovječnost Stilskih vježbi, ali on govori i o poštovanju – poštovanju koje veliki glumac ima prema svakom u publici. I baš zbog toga, mnogi će olako reći starinskog načina, još jače bode u oči nepoštovanje koje prema tom istom glumcu, kao i činjenici da samo Hrvatska ima predstavu koju dvoje vrhunskih umjetnika izvodi 45 godina, pokazuju institucije. Kako drugačije nazvati tužnu i poražavajuću činjenicu da na proslavi nije bilo ni ministrice kulture, a kamoli nekoga \"višeg\" od nje!

Komentara 2

AL
Alkana
11:10 05.02.2013.

Ova ministrica je veeeeeeeeeliko razočaranje!

OR
Orca
08:29 06.02.2013.

Ministrica šikanira hnk na sve moguće načine, zato je i naumila postaviti Viskovića za intendanta. A kako bi to bilo da netko želi npr. Peru Kvrgića postaviti na čelo Leksikografskog zavoda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije