Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturna manifestacija

5. Korčulanski barokni festival ugostiti će najprestižnije svjetske i domaće ansamble i soliste

Korčulanski barokni festival
Foto: PR FOTO
1/9
01.09.2016.
u 12:38

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Peto festivalsko izdanje u trajanju od 3. do 17. rujna 2016. ponovno će ugostiti najprestižnije svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za baroknu glazbu. Od istaknutih ansambala nastupit će Red Priest (Velika Britanija), The Royal Wind Music (Nizozemska), The European Union Baroque Orchestra i prestižna imena svjetski poznatih solista poput talijanskog kontratenora Leandra Marziottea, talijanskog flautista Marcella Gattija i albanskog gitarista Petrita Çekua. U ovom bogatom baroknom repertoaru pridružit će im se i istaknuti hrvatski ansambli: Vokalni ansambl Antiphonus i rezidentni ansambl festivala Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom direktorice Korčulanskog baroknog festivala i svjetski poznate violinistice Laure Vadjon.

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već četiri godine za redom privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i otok Korčula u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

Više informacija pronađite ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije