Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U srijedu počinje međunarodni sajam knjiga

31. Interliber: Otvara se najveća hrvatska knjižara

07.11.2008.
u 17:16

Gotovo tri stotine nakladnika iz Hrvatske, te iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Irana, Njemačke, Poljske, SAD-a, Srbije i Velike Britanije pokazat će svoja najnovija (i nešto starija) izdanja na 31. međunarodnom sajmu knjiga Interliberu. Tradicionalna smotra izdavaštva, popularno zvana “najveća hrvatska knjižara”, i ove se godine održava, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, u petom i šestom paviljonu Zagrebačkoga velesajma.

Stotine tisuća knjiga na oko 15.000 četvornih metara površine posjetitelji će moći razgledati (i kupovati mnoge od njih po znatno sniženim cijenama) od srijede do nedjelje. Ulaz na Interliber je besplatan, a radno je vrijeme od 10 do 19 sati, osim petka i subote kad su knjige dostupne sve do 21 sat.

Kao što se već uobičajilo posljednjih nekoliko godina, međunarodni karakter Interlibera potvrđuje se i izborom zemlje partnera. Nakon BiH, pisaca i nakladnika iz dijaspore (u organizaciji Hrvatske matice iseljenika), Slovenije i Poljske, ove je godine zemlja partner Izrael. Osim najnovijim izdanjima djela svojih književnika i drugih autora, ta će se zemlja predstaviti i glazbenim programom u kojem će tradicionalnu židovsku muziku izvoditi ansambl “Jewsers”.

Hrvatski će pak program biti u znaku 500. obljetnice rođenja Marina Držića, čemu će se pridružiti cijeli niz predstavljanja novih knjiga, susreta s piscima, dodjela književnih nagrada... Lani je Interliber posjetilo gotovo sto tisuća ljudi: dobra preporuka svima da i ove godine zađu koji dan u carstvo knjige na Zagrebačkom velesajmu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije