Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova mjera pomoći

25 milijuna kuna potpore za online umjetnost i kulturu

Nina Obuljen
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
VL
Autor
Denis Derk
20.05.2020.
u 13:29

Natječaj je otvoren do kraja godine i odnosi se na programe kojima se povećava socijalna uključenost osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine

Ministarstvo kulture objavilo je novi natječaj pod nazivom Umjetnost i kultura online 'težak' čak 25 milijuna kuna. Riječ je o trajnom pozivu koji će biti otvoren do 31. prosinca ove godine tj. do iscrpljivanja financijskog iznosa. 

Na natječaj se mogu javiti organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije i udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti). Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., pa je usmjeren na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.

Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina, ističu u Ministarstvu kulture.  

Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 posto prihvatljivih troškova, od čega je 85 posto osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 posto osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na sljedećim poveznicama: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr

Komentara 1

Avatar LisaAJ85
LisaAJ85
22:39 24.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije