Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Nek nam Zemlja bude dom"

19. Naj, naj, naj festival sutra na proslavi Dana planeta Zemlje

Naj, naj, naj festival
26.04.2019.
u 14:22

Zatvaranje Festivala i svečano proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju u GK Žar ptica s početkom u 19:00, nakon čega će biti izvedena predstava Plava boja snijega.

Ovogodišnji 19. međunarodni Naj,naj, naj festival, koji je od 24. do 28. travnja održava u organizaciji GK Žar ptica pod sloganom "Nek nam Zemlja bude dom" posvećena je prihvaćanju različitosti i zaštiti planeta Zemlje. Tim povodom, po prvi put s afričkog kontinenta, iz Kampale, glavnog grad  Ugande, stiže nam Blac Anthem Theatre Company, s gorućom temom o zaštiti zemlje i mora od invazije plastike, u njihovoj istoimenoj predstavi Plastika,

Kroz pjesmu, ples i pokret predstava govori o troje prijatelja koje je vlastita radoznalost i jedna plastična vrećica odvela u negostoljubivi svijet plastike.

Plešući u svom afričkom ritmu među bocama i vrećicama, u interakciji s djecom, odaslat će nam jasnu poruku kako je biti živo biće u svijetu plastike. Namjera je predstave, kao i ovogodišnjeg Naj,naj,naj festivala, potaknuti na

razmišljanje o globalnoj potrebi zaštite planeta Zemlje, te u nju uključiti što više malih gledatelja na svim kontinentima.

Predstavu će moći pogledati svi koji sutra 27.travnja u 12:30 dođu u park Zrinjevac, na centralnu manifestaciji obilježavanja Dana planeta Zemlje kojoj se priključuje i Grad Zagreb.

I ove godine iznimno uspješan 19. Naj,naj,naj festival sutrašnjim događanjima ulazi u završnicu. U 19:00 sati u ZKM gostuje još i austrijsko kazalište Dschungel Wien predstavom Skakanje.

Zatvaranje Festivala i svečano proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju u GK Žar ptica s početkom u 19:00, nakon čega će biti izvedena predstava Plava boja snijega.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije