Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

13 projekata iz regije na 'pitching' forumu 5. ZagrebDoxa

19.02.2009.
u 13:42

Još je nekoliko dana ostalo do početka petoga međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDoxa, koji će se od 23. veljače do 1. ožujka održavati u prostorima Studentskog centra u Zagrebu. Uz 150 dokumentaraca koji će biti prikazani u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji te u posebnim programima, organizatori festivala su danas predstavili i popratni program koji će biti besplatan za sve posjetitelje festivala.

Svjetska premijera filma o Gotovini na petom ZagrebDoxu

Sigurno će najviše interesa publike iz popratnog programa izazvati filmovi iz Glazbenog globusa, koji će se svake večeri festivala prikazivati u 20 sati u Galeriji SC. Najzanimljiviji među njima svakako je film Patti Smith - San o životu, a bit će prikazana i dva dokumentarca o ruskoj punk-sceni te o festivalu Roskilde u Danskoj. Zanimljiva će biti i retrospektiva radova Bijesa prvog, kao i izbor hrvatske dokumentarne radiodrame.


Prizor iz filma 'Korridor 8'

Četvrti put zaredom održat će se i ZagrebDox Pro, program za profesionalno usavršavanje autora iz regije na radionicama, pitching forumu i predavanjima. Ove je godine za sudjelovanje prijavljeno pedesetak projekata od kojih je izabrano njih 13, i to iz Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije.

Ove će godine publika imati priliku vidjeti četiri naslova koja su proizašla upravo iz pitching foruma na ZagrebDoxu, a to su Plati i ženi, Kavijar konekšn, Korridor 8 i Gledaj na život kroz moje oči. Za sve zainteresirane masterclass predavanja će održati Jon Alpert, ovogodišnji član žirija koji će dodijeliti nagradu Movies That Matter filmu koji najviše promiče ljudska prava.

U petak 27. veljače okrugli stol na temu Tko su autori hrvatskih dokumentaraca – akademci, amateri, filmski autori, novinari? vodit će filmska kritičarka Diana Nenadić.

Sve informacije o ulaznicama i rasporedu projekcija mogu se naći na stranicama ZagrebDoxa.
(mp)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije