Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednoglasno

Kožić opet izabran za predsjednika županijskog HSS-a

Stjepan Kožić
HSS
21.12.2013.
u 22:48

Kožić je najavio da će se u narednom periodu posebna pažnju posvetiti rješavanju problema gradova i općina te tamo jačati organizacije HSS-a kao i njihovih lokalnih čelnika.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić jednoglasno je izabran u subotu na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije za predsjednika ove stranačke organizacije, dok su Martina Glasnović, Vlado Horina, Josip Petković Fajnik i Ivan Remenar izabrani za potpredsjednike.

Hrvatskom županu s najdužim stažem ovo je drugi uzastopni mandat na čelu HSS-a Zagrebačke županije nakon što je prvi put preuzeo njezino vodstvo 2009. godine i ostvario najbolji rezultat od svih kandidata za župana jedne od hrvatskih županija na ovogodišnjim lokalnim izborima, priopćio je HSS.

Prije samog glasovanja Kožić je predao izvještaj o radu stranačke organizacije za proteklo mandatno razdoblje. „Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije i dalje je daleko najbrojnija županijska organizacija i danas nakon obavljene revizije članstva okuplja 5.289 članova koji su organizirani u 30 gradskih i općinskih organizacija. Ovime smo nedvojbeno najjača i najbrojnija županijska organizacija HSS-a u Hrvatskoj. To je rezultat i zasluga svih vas, svakog našeg člana, svakog ogranka, svake gradske i općinske organizacije,“ rekao je na početku Kožić.

Osvrnuo se i na rezultate lokalnih izbora iz svibnja ove godine na kojima je njegova stranka na području Zagrebačke županije ostvarila zapažene rezultate. 'HSS je nastupio samostalno na ovogodišnjim lokalnim izborima i postigao značajan rezultat, osvojivši 14 mandata u Županijskoj skupštini. Ovo je ujedno i najbolji rezultat HSS-a na županijskoj razini u povijesti, čime smo postali pojedinačno najjača stranka u skupštini Zagrebačke županije,' naglasio je župan Kožić, zahvalivši se i stanovnicima svoje županije koji su mu sa 56,53 % glasova u prvom krugu iskazali povjerenje za četvrti mandat župana.

Nakon održanog glasovanja i ponovnog izbora za predsjednika ŽO HSS-a Zagrebačke županije, Kožić je najavio da će se u narednom periodu posebna pažnju posvetiti rješavanju problema gradova i općina te tamo jačati organizacije HSS-a kao i njihovih lokalnih čelnika. 'Radit ćemo i dalje na edukaciji našeg članstva, ali i boljem protoku informacija do svakog našeg člana. Pred nama su i novi izazovi, izbori za EU parlament u svibnju 2014. godine te kasnije i predsjednički izbori. Vjerujem u Vas i vašu snagu te očekujem Vašu podršku i pomoć. Budimo i dalje zajedno kao i sve ove godine do sada,' zaključio je Kožić u svom obraćanju delegatima nakon proglašenja rezultata.  Uz njega i novoizabrane potpredsjednike, za tajnika stranke izabran je Branko Herček.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?