Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEME APSURDA

Komunisti znaju samo za nasilje

Autor
Tihomir Dujmović
27.04.2008.
u 19:00

Pogledajte ih danas, zamislite osvetnički bijes prije pola stoljeća! Razjarenost, drčnost, bahatost, uvjerenost da su do zadnjeg zareza u pravu u vremenima kad su se s puškom u ruci i tenkom iza sebe penjali na vlast!

Ni sad ne čuju kad im kažete da nisu smjeli nakon rata ubijati ljude bez suda; mogu zamisliti osornost kad su bili na bijelom konju! Jer, nakon svega što smo doznali u zadnjih 20 godina, a pomno su skrivali i Bleiburg i prateće zločine, oni se nisu odlučili za katarzu. Ne, odlučili su ponoviti povijest.

Tako je SAB tiskao knjigu koja je nastala 1946. godine pisanu valjda za potrebe tajne policije. Pune 52 godine kasnije kad su povijesni poraz doživjele sve njihove zastave od komunizma do Jugoslavije, komunisti tiskanjem starih udbaških udžbenika kazuju da bi sve ponovili da mogu.

Na predstavljanju pretiska knjige “Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera” antifašisti su optužili Katoličku crkvu da je ustaški pokret bio produžena ruka zločinačke politike Katoličke crkve! Da je ustaški pokret bio udarna šaka Katoličke crkve i da je Stepinac pozivao na obnovu ustaške države! Katolička crkva je stvorila ustaše! Ustaški pokret je bio gori i od fašizma i od nacizma! Svetozar Livada je primjerice naveo da je “Stepinac mrzio Srbe.

On je tvrdio da u pravoslavlju nema čovjeka ni morala. Alojzije Stepinac propovijedao je klasičan rasizam.” Ivan Fumić je čak pitao imaju li vodeći ljude Crkve – mozak?! Ne samo to, književnik Joža Horvat je, prema izvješću Novog lista, pozvao SDP “da povuče ljude na ulicu”, a kako izvješćuju drugi mediji zatražio je ostavku premijera i Sabora”.

Revoluciju molim, drugovi, ljude na ulice, ostavka premijera, raspust Sabora! Jasno, jer oni drugačije na vlast ne znaju doći osim nasiljem! Skoro će 20 godina od hrvatske države, a 16 godina će vlast obilježiti HDZ, samo jedan mandat ljevici, a i toga ne bi bilo bez HSLS-a. To je stanje fakata. Problem s antifašistima leži u tome što oni i danas prema pojmu hrvatske države imaju strašne rezerve.

Njima je više-manje svaka hrvatska država derivat NDH. Oni ne razumiju da Hrvati nisu željeli Pavelića, ali jesu stoljećima hrvatsku državu! Oni ne razumiju da koliko god pljeskali njihovu antifašizmu jer se samo idioti slažu s fašizmom, da je pljesak utihnuo čim se vidjelo što rade. Naši slavni antifašisti do danas nisu razumijeli da su bili dužni napraviti hrvatsku državu, Hebrangovu, Cesarčevu, Krležinu, ne znam kako je personificirati, ali da su uvođenjem Hrvatske u još jednu Jugoslaviju napravili neoprostivu grešku. Koja je dovela do mora krvi!

Oni ne razumiju da su barbarstvo prvog reda one silne likvidacije nakon rata, onaj neviđeni pogrom seljaka, ono nasilje nad gospodarstvom, da je ukidanje višestranačkog sustava intelektualni kanibalizam. Jer ništa nije kako je bilo u njihovo doba, oni misle da su okruženi uglavnom neprijateljima. Najveći neprijatelj im je bila i ostala Crkva! U naponu snage nisu uspjeli slomiti Katoličku crkvu premda su im likvidirali brojne svećenike, uhitili nadbiskupa Stepinca i slali udbaše da prebrojavaju ljude koji idu u crkvu! Nikad nisu razumijeli da su glavne bitke u običnom narodu izgubili upravo zbog divljačkog odnosa prema Crkvi.

Ne razumiju to ni danas. Danas Crkvu napadaju jer je to jedna od rijetkih institucija koju lijevi teroristi nisu uspjeli osvojiti ni u svojoj strahovladi ni u ovih 20 godina. U prvom redu Crkve se boje, a to i ne čudi, varaždinska biskupija biskupa Mrzljaka ovaj je vikend okupila više od 20 tisuća mladih katolika i titoisti znaju kakva je to snaga. Na pokušaj silovanja povijesti povijest im odgovara njihovim sloganom: no pasaran!

Želite prijaviti greške?