Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.02.2013. u 12:00

Karamarko je rekao da je pitanje legitimno jer javnost ima pravo znati taj podatak, ali odgovor do danas nije dao

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, već tri tjedna zavlači novinare s informacijom tko je i koliko platio stranačku klauzuru u Opatiji. Na samom skupu Karamarko je, upitan za troškove, rekao da je pitanje legitimno jer javnost ima pravo znati taj podatak, ali odgovor do danas nije dao. Neslužbeno se doznaje da je trošak boravka dvjestotinjak hadezeovaca u Opatiji bio oko 20.000 eura što i nije preskupo za tako veliku stranku. No, dok javnost ne dobije transparentan odgovor, smijemo sumnjati da je račun platio neki NK Hrvatski dragovoljac kao što je na sudu svjedočila Nina Badrić.

Branitelj prodaje šest glasova na skorim izborima

Dominik Puljić, nezaposleni branitelj iz Vodica, odlučio se na nesvakidašnji potez kako bi popunio kućni budžet. Puljić je objavio oglas kojim “prodaje šest legitimnih glasova” za predstojeće izbore, a kupcu nudi i provjeru glasova. Poput pravog trgovca nudi i popust na količinu pa jedan glas prodaje za 500 kuna, tri za 1300, a šest glasova za 2500 kuna. Kako nas uskoro očekuju čak tri izlaska na izbore, jednom za Europarlament i dva kruga lokalnih izbora, Puljiću se smiješi – 7500 kuna.

Sredili popis pa dobili još više birača od stanovnika

Arsen Bauk, ministar uprave, po zvanju je profesor matematike i kao takav trebao bi dati čistu jedinicu nekim službenicima koji su se dohvatili sređivanja popisa birača. Primjer nepotpuno odrađenog posla Novi list pronašao je u poznatom selu Dusina gdje je na prošlim izborima bilo 540 stanovnika i 530 birača od kojih su čak 404 bila prijavljena na adresi Dusina 0. Raščišćavanje zbrke u Dusini dovelo je do poboljšanja pa je sada na spornoj adresi ostalo samo 137 birača, ali se stanje na razini cijelog sela još i pogoršalo. Po posljednjim podacima, Dusina ima 494 stanovnika, ali i nevjerojatnih 518 birača. Po cjeniku Dominika Puljića vrijednost sela Dusine na izborima dostiže 150.000 kuna.

Leteći premijer 
u borbi protiv prljave mašte

Zoran Milanović, premijer, prkosno je odgovorio kritičarima “prljave mašte” da, što se njega tiče, Vlada može odobriti kupnju 10 aviona jer je “avion sredstvo za rad”. Leteći premijer nikako da se spusti na zemlju.

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:16 15.02.2013.

Pa kako bi Karamarko znao koliko je klauzura koštala kada još ni do danas nije saznao koliko je koštala Mesićeva predizborna kampanja koju je on vodio ?

ZB
zbuniceva
10:35 16.02.2013.

pa kaj stvarno nitko ne zna ili se ne usudi izjaviti dali je kazneno djelo lazna prijava boravka i kako i zakaj to MUP ne procesuira jednako kao i prebrzu voznju i slicne naplative prekrsaje? onog Dragicevica progone vjerujem poo nekoj osnovi zbog lazne prijave u vikendici da bi umanjio porez. stotinu tisuca lazno prijavljenih to nije napravilo zato jer nemaju pametnijeg posla pa im je dosadno sigurno su ostvarili neku ocito nezakonitu korist?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?