Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM Nakon ulaganja od milijardu kuna, postignut svjetski standard

Kerumov Marjan u lancu Hilton

23.04.2009.
u 17:57

Hotel Marjan, u vlasništvu Željka Keruma, od danas je dio lanca Hilton. Ugovor o franšizi na 22 godine potpisali su Kerum i Urlich Widmer, uime Hilton Hotela.

Kerum je Hotel Marjan kupio na dražbi prije četiri godine i u njega uložio milijardu kuna. Istaknuo je da mu je to najvažniji i najveći poslovni projekt, a vrlo je zadovoljan što je uspio u Split dovesti Hilton, za koji tvrdi da je najjači svjetski lanac hotela.

Obnova Hilton Marjana Split još je u tijeku, a njegovo otvaranje planira se početkom jeseni. Stotinu radnika, koliko ih je Kerum dobio zajedno s Marjanom, trenutačno su na čekanju, ali dobivaju plaće. Uz njih, Kerum najavljuje zapošljavanje još 400 ljudi.

– Upravo zbog zaposlenih u Marjanu inzistirao sam na franšizi, a nisam htio njihov menadžment. Strani direktor vjerojatno ne bi prihvatio taj kadar. Smatram da je naš stari kadar kvalitetniji nego njihov mladi. Oni su se dokazali radeći! – rekao je Kerum. Istaknuo je kako je opremanje hotela povjereno domaćim tvrtkama jer svaki euro koji izađe iz Hrvatske u ovakvoj krizi potrošen je uzalud.

Widmer je istaknuo kako je Hilton, nakon Dubrovnika, odabirom hotela Marjan napravio pravi potez. Drži kako će Split postati europski kongresni centar, uz bok Barceloni, Beču i Budimpešti. Na svečanom potpisivanju ugovora bio je ministar turizma Damir Bajs koji je izjavio da je Ministarstvo turizma već Splitu odobrilo sredstva za gradnju kongresnog centra.

Na zadnjem katu Kerumova Jokera bili su danas i čelnici Splitsko-dalmatinske županije te Grada Splita. Kerumu je čestitao i gradonačelnik Ivan Kuret, izravni konkurent na skorim izborima. Poželio mu je puno uspjeha u karijeri hotelijera.

Želite prijaviti greške?