Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMOVINSKE KARTICE

Karlovačka županija: Načelnici puni nekretnina i pokretnina

07.11.2008.
u 17:40

KARLOVAC – Iako neki od čelnika općina u Karlovačkoj županiji ističu da su siromašni kao crkveni miševi, po plaćama koje dobivaju to se ne bi moglo reći. Na samom je vrhu od svojih muških kolega jedina dama na čelu općine, načelnica Vojnića Božidara Turnšek, koja sa 10.695 kuna ima najveću plaću od svih načelnika, pa čak i nekih gradonačelnika. Primjerice, gradonačelnička plaća Biserke Vranić do nove je funkcije iznosila čak 2.200 kuna manje nego plaća načelnice Turnšek. No, stan, kuću, vikendicu i zemlju ne posjeduje, a prije nego što je postala načelnica primala je bosansku mirovinu.

Među imućnijima je načelnik Lasinje Mirko Jušinski, koji posjeduje obiteljsku kuću, stan na moru, šumu, građevinsko zemljište, dva automobila, a zarađuje 7.300 kuna. Načelnik Krnjaka Rade Kosanović među skromnijima je i posjeduje kuću i automobil, a plaća mu iznosi 7.000 kuna. Načelnik općine Ribnik N. Tržok vlasnik je obrta, kuće od 150 kvadrata, gospodarske zgrade, šest hektara zemlje, mercedesa, teretnog i kombi vozila te traktora. Nekretnine je naslijedio.

Načelnik općine Draganić Stjepan Golub u imovinskoj je kartici napisao da ima “visoko zvanje - kv radnik”. Plaća mu iznosi 6.250 kuna, a posjeduje kuću koju je naslijedio. Supruga mu prima plaću od 3.500 kuna, ali je vlasnica apartmana u Ninu od 30 četvornih metara.

Gradonačelnici se, osim po statusu, razlikuju i po plaćama, među kojima prednjači dugoreški Ivan Baršić (VSS), čija je plaća nedavno sa 10.900 povećana na 14.000. Ima kuću, gospodarske objekte, sa suprugom vlasnik je privatne tvrtke, a vozi “passata” iz 2001. Tijekom mandata nije stjecao nove nekretnine.

Slijedi načelnik Ogulina Nikola Magdić (VSS) s plaćom od 12.800 kuna, koji ima i kuću vrijednu oko 200.000 eura. Ivan Bogović (SSS) mjesečno prima plaću od 12.300 kuna kao gradonačelnik Slunja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?