Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD NA NOGAMA Prvi izgred Mladeži HDZ-a koji je izašao u javnost uznemirio građane

Karlovac ne želi biti talac bahatosti i jednoumlja

10.11.2008.
u 17:41

KARLOVAC – Nećemo pretjerati ako kažemo da, iako smo pisali o mnogim gorućim temama i aferama, niti jedan naš tekst nije izazvao ni približno takvu reakciju kao izvještaji o divljanju Mladeži HDZ-a u karlovačkom River Pubu.

Ono što je godinama bila javna tajna preko noći je postala središnja tema svih gradskih razgovora, a Karlovčani su posebno ogorčeni što je HDZ odabrao jednog jedinog člana za žrtveno janje, iako svi naši sugovornici, uključujući čak četiri člana Mladeži HDZ-a, ističu kako su u incidentu sudjelovali mnogi, a nepobitna je činjenica i da su se razbježali i nisu platili račun. Ipak, kažnjen je tek Goršić, a gradonačelnik je i otvoreno stupio u obranu gradskog vijećnika Trupkovića, bez ijednog konkretnog argumenta zašto to čini, dok ga mnogi proglašavaju glavnim sudionikom incidenta.

Sve što se događa ovih dana najbolji je pokazatelj da je Karlovac već godinama talac bahatosti i jednoumlja, identičnih onima, ironično, iz doba Komunističke partije, koja je mladim hadezeovcima trajna opsesija, pa manje-više sve stranačke suparnike proglašavaju – ‘komunjarama’.

Javljaju se vrlo pouzdani svjedoci ranijih izgreda, dobivamo potvrde iz policije i sa Suda o ranijim prekršajima, ali čak i jedna od tri djevojke koje su fizički napali mladi hadezeovci moli nas za anonimnost, iako su počinitelji, nepravomoćno, i kažnjeni za taj izgred.

Živimo u gradu u kojem mladež vladajuće stranke maltretira ljude zbog boje majice, glazbe koju slušaju ili frizure, u gradu u kojem se i za najbanalnija radna mjesta traži iskaznica HDZ-a. Karlovac to nije zaslužio. Reforme koje su zahvatile HDZ na državnoj razini u Karlovcu su očito ignorirane. Zato će posebno zanimljivo biti pratiti reakcije iz vrha stranke, posebno nakon najnovijih informacija koje u današnjem broju objavljuje Večernji list.


Želite prijaviti greške?