Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.09.2013. u 12:00

Kako proračunski deficit nije šest nego 13 milijardi kuna, pitanje je tko se zabunio: Karamarko ili njegovi “stručnjaci”

Sedam milijardi više-manje

Karamarkovi nepostojeći stručnjaci prepolovili deficit

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, komentirajući pad hrvatskog kreditnog rejtinga u kategoriju smeća prema najnovijem izvješću rejting-agencije Fitch, izrazio je zabrinutost za isplatu plaća i mirovina već u prosincu. Vođa oporbe pozvao se na “stručnjake iz HDZ-a, gospodarski tim za koji kažu da ne postoji” i upozorio na loše gospodarske trendove koji su doveli proračun u “deficit od 6 milijardi kuna”. Kako proračunski deficit nije šest nego 13 milijardi kuna, pitanje je tko se zabunio: Karamarko ili njegovi “stručnjaci”.

 

Nikad nedjeljom

Orsat, ministar koji ne razmišlja, pogotovo ne u nedjelju

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje o “lex Perković”. – Ja svakako o tome ne razmišljam, pogotovo ne u nedjelju – rekao je ministar za Novu TV. Nije ministar tu da misli. Pogotovo nedjeljom.

 

Atrakcije uklesane u mramoru

Gradonačelnik zaljubljen u spomenike samom sebi

Josip Nemec, gradonačelnik Orahovice, u velikom razgovoru za Jutarnji opisao se kao “malo drukčiji političar” kojeg politika u principu ne zanima previše. Umjesto politikom, Nemec je zaokupljen projektom postavljanja spomen-ploča s vidljivo uklesanim svojim imenom. U nevelikoj Orahovici već je postavljeno osam spomen-obilježja koja će buduća pokoljenja podsjećati da je Nemec između 2007. i 2013. bio vrlo aktivan. Stoga ne treba čuditi da su ga u Mjesnom odboru Duzluk i proglasili počasnim građaninom te, razumljivo, postavili prigodnu spomen-ploču. – Spomen-ploče postavljamo iz turističkih razloga – objašnjava Nemec, gradonačelnik zaljubljen u spomenike. Samom sebi.

 

Habanje proračuna

Župan ukinuo cipelarinu – naknadu za trošenje cipela

Matija Posavec, međimurski župan, ozbiljno je shvatio minus u županijskoj blagajni. Dug je u nekoliko mjeseci praktično prepolovio, a čak je i osigurao besplatan prijevoz učenika do škole. Da to postigne, piše Jutarnji, ukinuo je nepotrebne županijske odjele, skresao plaće djelatnika županije, ukinuo kreditne kartice i na kraju se obračunao s cipelarinom, fiksnom mjesečnom naknadom od 365 kuna koju su djelatnici primali za habanje cipela. Tako je cipelarina dobila – cipelu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?