Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.02.2013. u 12:00

Zato BiH već mjesecima baca sumnju na hrvatske proizvođače

Imajte povjerenja u domaće proizvode, poručio je jučer ministar Tihomir Jakovina. Dapače, čak je i nazdravio domaćim mlijekom hvaleći se kako su po svemu dosad učinjenom dokazali kako znaju reagirati u incidentnim situacijama. No, dok se na sva zvona oglašavalo kako je problem u hrvatskom mlijeku, prije nego je i stigla službena potvrda iz Beča, javnost se opravdano pitala što je tek u uvoznom, koje još ne mora imati ni EU standarde, niti mu se zna sljedivost kao kod hrvatskih mljekara. Od 11 uzoraka iz uvoza, na testu je palo baš mlijeko iz Kozarske Dubice, na koje se godinama upozorava, ali se ne “dira”, jer svaka reakcija s hrvatske strane izazove višestruku reakciju s bosanskohercegovačke.

No, jučerašnja pravdanja od strane resornog ministarstva kako bi službena kontrola sve hrane u svim fazama proizvodnje i distribucije te iz uvoza bila ogroman trošak za državu pa se ona provodi samo na temelju procjene rizika, ne znači da uljuljkani u prepisane propise EU, moramo biti i gluhi i slijepi na sve što se događa oko nas. U Srbiji je bilo čak 70%o pljesnivog kukuruza, ali nismo reagirali ni kad ga je Italija vratila preko nas - ni kad su hrvatski seljaci upozoravali da nemaju ni novca ni stočne hrane za krave. No, zato zvoni sve u šesnaest na BiH strani, koja izlaskom RH iz Cefte neće imati gdje plasirati čak 40 milijuna litara mlijeka pa već mjesecima hrvatskim proizvođačima stopira pošiljke i traži dlaku u jajetu. Konačno ju je i našla. A mi? Što mi jedemo i pijemo iz uvoza? Što će sad još pronaći Jakovina?

>> Jakovina o nalazima iz Beča: Od 15 uzoraka 11 ima pozitivan nalaz

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?