Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bit će u oporbi

Pet saborskih zastupnika HSS-a ne misli pretrčati u pobjednički HDZ-ov vlak

Marijana Petir
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
14.09.2016.
u 10:30

Priču o priključenju HDZ-ovoj većini potaknula je Marijana Petir svojom žestokom kritikom šefa 
HSS-a Kreše Beljaka

Članica Predsjedništva HSS-a i europarlamentarka Marijana Petir žestoko se obrušila na šefa stranke Krešu Beljaka zbog toga što je HSS priključio SDP-ovoj koaliciji koja je izgubila na izborima. “Svaki izbori imaju svoje pobjednike i svoje gubitnike. Pobjednicima čestitam.

Nažalost, najstarija hrvatska politička stranka s izbora nije izašla kao pobjednik, no članice i članovi HSS-a ostali su stajati na braniku vrijednosti koje HSS brani već 113 godina pokazavši na ovim izborima da ne prate smjer kojim je stranku povelo novo vodstvo”, poručila je među ostalim Petir i time otvorila priču bi li pet HSS-ovih saborskim zastupnika trebalo “promijeniti dres” i pretrčati u HDZ-ov pobjednički vlak.

No iz razgovora s nekoliko izabranih zastupnika kao i ljudi iz vodstva HSS-a – među kojima su i oni koji su se protivili odluci da se uđe u koaliciju sa SDP-om – zaključujemo kako se pet HSS-ovih zastupnika neće priključiti HDZ-ovoj parlamentarnoj većini.

– Moramo biti zadovoljni rezultatima, osvojili smo pet mandata. A eventualni ulazak u koaliciju s HDZ-om bio bi dugoročno gledajući katastrofa za HSS. Pa kako bismo to pretrčavanje objasnili našim članovima i biračima? – kaže utjecajan član iz vodstva 
HSS-a. 

>> Beljak: HSS sigurno neće biti dio Vlade jer su birači tako rekli

>> 'HDZ neka sastavi Vladu s Mostom, na HSS neka ne računaju'

Ključne riječi

Komentara 1

DO
doktorica
15:00 15.09.2016.

pa ionako je plaća HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije